Saturday, April 17, 2021

Lördag

 Har känt mig lite hängig, igår var jag hos frisören, håret blev lite ljusare. På eftermiddagen blev jag så väldigt trött, var tvungen att sova en stund. Tror lite det kan ha att göra med anspänningen när Zelda var hos veterinären. Dom ringde förresten från veterinären igår och frågade hur det var med henne. Det har jag aldrig varit med om, att dom hört av sig efteråt för att kolla läget. Men Zelda äter och är som vanligt, hon får smärtstillande ett par dagar. Jag hoppas få ha mina katter några år till. 

Jag har haft ont i kroppen ett tag, i ryggen och i leder. Ergonomi existerar ju inte nu när jag sitter i min kökssoffa och jobbar. Har också läst att biverkning av blodtrycksmedicinen kan ge värk i leder. Det är inte roligt när man inget orkar. Men idag måste jag packa upp dammsugaren som jag köpte i torsdags, min gamla har helt lagt av.

Jag tror inte det är helt nyttigt heller att sitta ensam och jobba även om jag trivs med det. När man sitter på kontoret blir det mer varierat och man kan diskutera saker arbetskamrater emellan. Vi har ju teams men det är inte samma sak att skriva där. Jag tycker också arbetsbelastningen blir ojämn. Vi jobbar på olika sätt,  vi har ju  vår telefontid mellan 9-15 och då är prion att kunderna ska få komma fram snabbt. Övrig tid på jobbet är administrationstid, då kan man djupdyka mer i ärenden. Men vi verkar prioritera annorlunda och det är jobbigt att vara den som ständigt ska  jobba för att hålla nere köerna. Någon gnäller också väldigt mycket över allting istället för att jobba. Det är chefernas ansvar att det här fungerar men allt känns så konstigt när vi sitter utspridda. Tror detta spelar in på mitt mående också.

4 comments:

Znogge said...

Jag är helt övertygad om att arbetssituationen påverkar ditt mående. Det naturliga är ändå att man har sina arbetskamrater och inte sitter ensam alla dagar. Men det är ju som det är ett tag till i alla fall. Tyvärr ger många läkemedel biverkningar. Om värken har med tabletterna att göra så kanske du kan få byta till ett annat preparat?
Det var omtänksamt av veterinären att ringa upp och fråga om Zeldas mående. Det har vi aldrig varit med om.

Kram och god lördag!

ime said...

Ja nu har jag några dagar på kontoret nästa vecka, blir kanske lite mer blandat även i sommar, ordinarie administratören ska ju ha semester med.
Jag får höra vad läkaren säger när vi pratat, svårt att veta om det är medicinen eller att jag inte sitter på bästa sätt.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det måste vara mycket svårare att fördela arbetsuppgifterna jämt när ni sitter på olika platser och tyvärr finns det alltid de som inte gör sin del. Det är inte underligt om det skapar stress och andra problem hos dig och kanske hos andra som vill att jobbet ska skötas.
Vad gulligt att de ringde från veterinären för att höra hur det är. De är nog måna om sina kunder och det är ju bra.
Kanske kan du prata med din läkare om att medicinen eventuellt ger dig biverkningar. Det finns säkert andra mediciner att ta till om den här ställer till det för dig.
Kram

ime said...

Ja det är nog en utmaning att vara chef när personalen är både fysiskt på plats samt jobbar hemifrån.
Jag vet ju inte riktigt om det är biverkningar eller vad det beror på att jag har ont i kroppen, får diskutera med läkaren.
Kram