Thursday, November 10, 2016

Torsdag

Jaha så fick vi i Skåne också vakna upp till ett snöväder. Kan väl inte säga att det är kaos i vår lilla stad, det är mycket värre på andra platser, bl a i Stockholm där lilla S bor.
Men det var en svart dag för övrigt att vakna upp till igår, jag känner riktig ångest och rädsla över att Donald Trump är USAs nya president. Jag tror inte det är sant. Var fullständigt övertygad om att Hillary skulle ta det. Nu väntar en osäker och obehaglig tid. Och som en del har skrivit, vad händer i vårt val 2018? Blir SD största parti? Allt verkar kunna hända och det får bara INTE hända. För övrigt har det varit några omtumlande jobbiga dagar. Det har eskalerat på mitt jobb och jag kände att gränsen var nådd. Jag har ju märkt en väldig orättvisa på schemaläggningen och det sammanfaller med att jag har börjat på mitt extrajobb och mycket riktigt, när jag ställde frågan varför det var så här blev jag väldigt nonchalant och otrevligt bemött av min chef och det blev bekräftat att hon inte tycker om att jag har ett jobb till. Hon tycker helt enkelt att jag ska sitta hemma mina lediga dagar och kunna infinna mig på en timme om jag skulle behövas!!?? Hon verkar leva i ett annat århundrade. Så jag kontaktade både regionschef och fack, fick återigen bekräftat av facket att hon bryter mot kollektivavtalet i ett annat ärende. Regionschefen svarade mig snabbt att hon skulle prata med chefen, lilla T som jag jobbar ihop med har också varit i kontakt med regionschefen men bad henne att inte kontakta vår chef, unga tjejer är rädda för repressalier, men jag kan inte vara rädd, det SKA gå rätt till. Så igår hade vi en hel timmes samtal jag och chefen. Och det blev ett intressant samtal, hon bad om ursäkt flera gånger och insåg att hon agerat helt fel, jag fick t o m lite helger framöver. Samtidigt finns det saker hon fortfarande inte förstår, jag förklarade och förklarade men det gick inte in, jag vet inte om hon till sist förstod. Men det känns som vi rensat luften, jag fick förklara att jag känt mig personligen påhoppad och att jag inte gillar att bli utskälld för saker som inte stämmer. Ja vi får se hur detta fortsätter, jag tror någonstans att hon förstår att man inte bråkar med mig och behandlar mig illa, jag tar inte det helt enkelt. Jag har såklart mått dåligt över det här men jag mår ännu sämre om jag inte får reda ut det och agera. Natten till igår sov jag jättedåligt, var uppe två gånger och kollade på röstningen av det amerikanska valet men det mådde jag ännu sämre av.
Kvällen i tisdags var jag ute och åt med L och M, vår första chef och extrajobbare, så underbara goa tjejer. Vi skrattar och skämtar och jag kan ju berätta allt för dom. Dom är guld värda. Synd att vi inte jobbar ihop, det ska ju vara god stämning och man ska ha kul ihop, det är ju då man presterar bäst.

4 comments:

znogge said...

Så irriterande när en chef beter sig så. Men det var bra att ni fick rensat luften och att du fick sagt vad du tyckte. Man ska inte acceptera att bli behandlad så. Repressalier ska ingen behöva oroa sig för. Hoppas det blir bättre framöver!

Ha en bra kväll :D

ime said...

Ja det hoppas jag också!
Kram

Anonymous said...

Vad bra av dig att du reagerade och sa ifrån! Hoppas hon begriper detta och att det blir bra i fortsättningen!
Marie

ime said...

Ja jag kände att jag var tvungen att agera. Bråka inte med medelålders kvinnor 😊