Friday, April 20, 2018

Fredag

Har druckit mitt morgonkaffe och blir påmind om vilken skön stund det är under dagen, kanske den bästa. Läste ett så bra blogginlägg om just det här att hitta vad som känns viktigast för en själv och det jag fastnade för är ordet frihet. Att faktiskt känna sig fri i sitt liv, det är nog viktigast för mig. Jag är inte fri så tillvida att jag äger min tid, men jag äger i alla fall HUR jag vill leva livet. Jag är nöjd och glad över min lägenhet och speciellt läget. Att jag går till stan på dryga fem minuter, lika lång tid till att ta tåget till mitt nya jobb. Sen tar det 20 minuter tills jag är framme. Lättnaden jag känner idag, dagen efter jag gick hem från butiksjobbet är stor. Jag förstår och kommer säkert ännu mer att förstå hur energidränerande det jobbet varit på grund av ledningen i butiken. Jag är ju en människa som vill att saker och ting ska vara bra och gå rätt till. Då är det väldigt jobbigt att ha ett sånt jobb. Frustrationen har varit stor de här tre åren. Det bästa har såklart varit människorna jag lärt känna och som jag fortfarande har kontakt med.
Idag kommer E, det blev så mycket tårta över igår så hon ska komma och fika. Jag köpte en sabayonnetårta, det är vit choklad och ägg ovanpå en chokladkladdbotten, så himla god. Ska gå och handla lite mat, har några ärenden på stan. Sen har jag lördag och söndag också ledigt. Sen blir det sex veckors utbildning måndag-fredag och lediga helger, det ska bli skönt att jobba så.

4 comments:

znogge said...

Friheten att styra över sin lediga tid är oerhört viktig och betyder mycket. Jag förstår att det måste kännas skönt att lämna det gamla jobbet eftersom så pass mycket inte fungerade som det skulle. Men fördelen är kanske att du är en del erfarenheter rikare och vet hur du inte vill ha det. Dina gamla kollegor kan du ju fortsätta att hålla kontakt med.

Kram och ha en härlig fredag!

ime said...

Jo jag är ytterligare en erfarenhet rikare och vill inte heller hamna i deltidsträsket igen. En kvinnofälla och det är inte värdigt att det finns år 2018.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Så härligt det är att läsa hur bra du mår och hur stark du är i dig själv. Du har mycket att se fram emot och du har kontroll över ditt liv. Underbart :D
Roligt att du har så bra kontakt med dina vänner från butiken och självklart kommer ni att fortsätta träffas :D
Njut nu av dina lediga dagar i vårvärmen.
Kram

ime said...

Tack för dina fina ord ❤ ja idag har vi haft sommarvärme. 25 grader varmt! Så visst njuter jag.
Kram