Thursday, April 19, 2018

Sista dagen

Ja, så kom då sista arbetsdagen i butiken. Skulle bara jobbat tre timmar men fick ett sms igår av min chef om jag kunde börja två timmar tidigare och det gick bra. I morse när jag står i duschen hör jag min telefon ringa, då ringer hon kvart över nio och undrar om jag kan öppna. Jag bor ju nära så jag hann. Min sista dag blir jag inringd för att hon inte kan öppna. Hon har familjeproblem och det avundas jag inte henne men någon gång kanske man får inse att det inte fungerar, hon är så väldigt sällan på jobbet överhuvudtaget. Man kanske får ta ett steg tillbaka och ägna sig åt det som är jobbigt hemma och överlåta ansvaret på butiken på någon annan person. Regionschefen har insett nu hur det fungerar och jag hoppas för dom andras skull som jobbar kvar att något händer, det är ohållbart som det varit nu sen förra sommaren.
Ja jag bjöd på tårta idag, T kom in med sin lilla 2-åring, K kom in och S som jag jobbade med var ju på plats. Jag fick en fin blomma av K och presenter av dom allihopa, ett jättefint armband och choklad (dom vet vad jag gillar). Det känns inte så sorgligt att gå hem därifrån för sista gången, jag har vetat det här så länge och jag är väl inte så nostalgisk av mig. Jag kan ju dessutom gå in och hälsa på. Nu är jag ledig tre dagar för att börja på mitt nya jobb på måndag.

4 comments:

znogge said...

Men så typiskt att bli inringd sista arbetsdagen.Dock är det desto bättre att andra börjar få upp ögonen för hur det fungerar vilket verkligen var på tiden. Man ska nog inte vara allt för nostalgisk utan försöka se framåt i stället. Som du säger kan du alltid titta in om vid tillfälle. Skönt i alla fall med tre lediga dagar innan du börjar ditt nya arbete.

Kram och trevlig kväll!

ime said...

Ja jag tycker också man ska försöka se framåt. Jag har varit i butiken i tre år och känner mig färdig där.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Jag är väldigt förvånad över att du inte blev avtackad av någon företrädare för butiken. Tack och lov för fina arbetskamrater som visade dig uppskattning. Att be om en tjänst och inte ens visa att du har varit uppskattad säger precis det som jag har uppfattat om din chef. Skönt att du kommer därifrån. Nu kan det bara bli bättre och jag önskar dig ett stort lycka till :D
Kram

ime said...

Jag fick presenter som alla inklusive chefen lagt ihop till. Men inget tack från någon övrig inom ledningen. Men det hade jag inte förväntat mig. Tack för dina lyckönskningar, jag hoppas också allt kommer bli bra 😊
Kram