Tuesday, April 17, 2018

Hemma igen

Kom hem från Stockholm i söndagskväll, man blir trött av att åka tåg så jag la mig rätt tidigt, jobbade igår men är ledig idag. Skönt. Har haft en härlig helg i Stockholm och vädret!! Så underbart, soligt och varmt. När jag kom upp åkte jag ut till S och tog en macka och lite kaffe, lämnade min väska och sen åkte jag tillbaka till stan. S jobbade hemifrån så hon anslöt lite senare. Jag gick lite favoritrundor, in på NK, längs Biblioteksgatan, in på COS, &other stories med mera, genom Sturegallerian, Nybrogatan ner vid Dramaten och sen gick jag på Svenskt Tenn på Strandvägen. Finns så fina saker att titta på. Sen gick jag över till Gamla stan. Strosade lite, hade min mobil uppe och fotade lite och precis när jag kom runt ett hörn mötte jag högaktuella Kristina Lugn och Horace Engdahl som kom promenerande ivrigt språkandes. Kristina Lugn ryckte till när hon såg min mobil men hon insåg att jag var en turist... men jag kunde ju inte låta bli att fota!! Sen tog jag tunnelbanan från Gamla Stan till Odenplan där S anslöt, vi gick runt lite för att hitta något ställe att sitta ute på och fick faktiskt precis plats på Tranans uteservering och hade tur att personerna bredvid gick så det blev ett ledigt bord till precis när A och L anslöt. Jag och A firar 45-årig vänskap, så vi skålade för det. Det är A till vänster och jag till höger. Vi satt ute en stund och gick sen till Hagadelikatesser och åt. Sen var vi trötta, uppe tidigt för att åka tåg så vi åkte hem. På lördagen hade vi bokat bord för brunch på Fotografiska. To die for!!! Alltså är det något jag verkligen kan rekommendera så är det ett besök där, dom har en särskild avdelning för brunchen och sen finns det ju en stor restaurang också. Miljön är fantastisk, gammal byggnad och man sitter direkt vid stora fönster med underbar utsikt. MEN maten!! Jag har helt ärligt nog aldrig ätit något godare. Dom har också fått pris för bästa museirestaurang. Maten är ekologisk och vilka råvaror och vilka smaker. Precis allt är gott. Fyra olika bord med mat, eller tre egentligen för det är dessert det sista med kaffe till. Egentligen var man ju så mätt när det var dags för dessert men lite lyckades vi ändå trycka ner. Efter det här skildes vi åt, jag och S tog pendeln till Sundbyberg, jag har inte varit nere där den nya Citybanan (heter det väl?) går, under tunnelbanan vid Odenplan där vi gick på men det är ju väldigt fint och fräscht och en hållplats bara till Sundbyberg. Vi handlade lite mat för på kvällen kom A och L hem till S. Vi åt en fantastiskt god bolognese och hade trevligt och pratade mycket minnen. Vi umgicks ju hela familjerna när barnen var små så dom har ju vuxit upp tillsammans. På söndagen var det dags för hemfärd, jag gick lite på stan, fikade på Vetekatten bland annat innan jag tog tåget hem. Nu har jag två arbetsdagar kvar i butiken, jag ska bjuda på tårta på torsdag, min sista dag.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Så glad jag blir för att din Stockholmshelg blev så fin på alla sätt. Tid att strosa runt för dig själv, omtyckt sällskap, god mat, härligt väder, vackra och roliga fotomotiv - det kan inte bli mycket bättre :D Snart börjar ditt nya arbetsliv och det ska bli väldigt spännande att få höra mer om det.
Kram

ime said...

Ja jag hoppas det kommer att bli bra, mitt nya arbetsliv. Det är ju lite nervöst att byta jobb men man måste våga!
Kram

znogge said...

Vilken alldeles fantastisk Stockholmshelg du fick! Grattis till er långa vänskap. klart att du skulle fotograferna dem när ni nästan sprang på varandra :D Trots goda ambitioner har jag aldrig hunnit med fotografiska men nästa gång måste det helt enkelt bara bli av. Vilken fin bild på er båda!

Kram

ime said...

Tack 😊 ja Fotografiska får du inte missa! Där är intressanta utställningar också fast jag mest beskrev maten.
Kram

Anneli said...

Hej,
Vad härligt med en tur till Stockholm och visst får man en extra energikick av att byta miljö. Jag gör precis samma runda som du. NK, Svenskt Tenn, Nybrogatan, Biblioteksgatan etc. Mysigt. Oj vad kul att du fick se lite kändisar. Jag brukar också se en och annan. Kul!

Kram och ha det gott!
Anneli

ime said...

Ja det är en härlig promenad! Ibland blir det lunch eller fika på Östermalms saluhall med.
Kram till dig också