Wednesday, June 20, 2018

Ledig dag

Idag är jag ledig. Det har varit två jättetuffa dagar på jobbet med högt tempo, igår gick jag dessutom upp klockan fyra och ska göra det både imorgon och på midsommarafton också. Det märks att jag inte är van vid att jobba så här mycket, som i söndags när jag jobbade till 22, är hemma ca 22.45. Det blir att försöka sova direkt för sen får jag gå upp vid sex morgonen efter. Nu har jag i alla fall ledigt lördag och söndag, ska bli skönt efter att ha jobbat två helger på sträck. Idag ska jag gå och hämta min cykel som varit på lagning, däcken höll inte luften. Sen ska jag börja cykla till tåget, det går ju jättefort men känns lite bättre när jag kommer hem sent och ska gå genom stan alldeles ensam. Ikväll ska vi träffas som jobbade ihop i butiken allra första tiden, vi ska gå ut och äta. Det ska bli så roligt. Vi ska gå på Narins, en italiensk restaurang här i stan som jag aldrig besökt men som jag hört så mycket gott om. Vi var ett så roligt gäng, lilla M är yngst, hon är 23 och ska bli mamma, T är 30, L 41 och så jag som är äldst. Vi trivdes så bra ihop och allt hade varit annorlunda om vi fått fortsätta tillsammans. Men det är jätteroligt att vi kunnat fortsätta hålla kontakten. Jag har ju ventilerat mycket med L, hon har varit chockad över hur det blev när B tog över bc-jobbet. Nu med lite distans är det otroligt att jag jobbade två och ett halvt år med henne som chef. Det tog faktiskt bara några veckor innan jag insåg hur hon var. Men nu är jag jätteglad över jobbet jag har, allt känns jättebra.

6 comments:

znogge said...

Skönt att du gått vidare och har ett annat arbete men samtidigt så är det också härligt att ni håller kontakten och träffas. Ni var ett bra gäng tillsammans men det var ledningen som fallerade!

Ha en kul kväll :D

Kram

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ said...

Åh det var tidigt att gå till jobbet :)

ime said...

Ja det är extremt tidigt!!

ime said...

Znogge: ja så var det. Men L var vår första chef men hon blev rekryterad tillbaka till sitt tidigare jobb.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det är en stor omställning att börja jobba så många timmar så det är förståeligt att du är trött. Det är inte bara mer tid, det är annorlunda tider också och variationen gör att det är svårt att få kroppen att anpassa sig. Men eftersom du trivs väldigt bra så vänjer du dig säkert snart :)
Vilken himla tur att du till sist kom ifrån ditt förra jobb och fick ett mycket bättre :D Eller tur var det inte, det var du som var så bra så att när du kom dig för att söka dig därifrån så lyckades du både med det och med att hitta ditt nya jobb :D
Kul att ni fortsätter hålla kontakten.
Kram

ime said...

Ja det är en omställning och man är ju inte 25 längre, även dom som är det är trötta! Jag fattar egentligen inte att jag haft sån tur som kom ifrån det förra.
Kram