Friday, July 05, 2019

Halsont

Började få ont i halsen i onsdags och igår kände jag mig riktigt dålig. Sov bort stora delar av dagen. Känner mig bättre idag, jag blir sällan riktigt förkyld med rinnande näsa och så, får istället rejält ont i halsen och hosta. Men idag har jag i alla fall tagit mig en dusch och tvättat håret. Ute skiner solen igen men det blåser.
Det ska bli en ny organisation på jobbet. Från att varit fyra teamledare och tre enhetschefer ska det bli en verksamhetsutvecklare och två enhetschefer. Ingen kan riktigt förstå hur det ska gå. Dom som jobbar som teamledare idag hinner knappt med och nu ska dom tjänsterna försvinna. Enhetscheferna kommer att få ett väldigt stort personalansvar. Idag fick jag veta att en av teamledarna sagt upp sig och väljer att lämna. Den personen sitter på allra mest kunskaper om precis allting som rör verksamheten. Jag känner en väldig oro över hur det ska gå. Fattar inte högsta ledningen hur mycket kunskaper som försvinner? De har gått ut med annons där dom söker chef med högskoleutbildning, det är alltså viktigare än hennes erfarenheter på 13 år. Allt känns väldigt olustigt.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Usch då, hoppas förkylningen försvinner snabbt.
Man kan ju undra om det är för att förbättra eller för att spara som de gör en sådan förändring på din arbetsplats. Jag hoppas att de har någon slags erfarenhet som visar att detta är rätt väg att gå. Annars blir det ni i personalstyrkan som får ta smällarna och det förbättrar ju ingenting. Klart att det väcker oro.
Krya på dig nu och försök njuta lite av de sista semesterdagarna.
Kram

ime said...

Tack, jag känner mig redan bättre.
Vi förstår inte riktigt nyttan med den här förändringen. Känns som ett väldigt slöseri på kunskaper. Återstår att se hur det slutar.
Kram

Znogge said...

Hoppas att förkylningen är snabbt övergående men jag läser att du redan känner dig bättre.
Synd att inte alla arbetsgivare har förmågan att ta tillvara på personalens kunskap. Alla förändringar är tyvärr inte till det bättre. Dessutom är det en osäkerhet när man inte vet vad det leder till.

Kram

ime said...

Nej det är ett stort misstag att tappa den kompetensen hon besitter. Det går ju inte att reparera heller när det visar sig. Jag är väldigt orolig inför detta.
Kram