Saturday, July 13, 2019

Ljuvlig avslutning på semestern

Igår åkte jag till Blekinge och E. Vi tog lite kaffe i hennes härliga trädgård där man sitter med utsikt över ängar och havet. Alldeles lugnt och stilla är det utan en enda granne. Vi gick en promenad ner till hamnen. Sen åkte vi till ett nytt ställe helt ute på landet där det fanns ett café och konst, smycken, keramikskålar med mera. Vi åkte vidare till flera små pittoreska orter som finns på Listerlandet. Vi hamnade i Hällevik och det fina Hälleviks havsbad där vi åt en varsin ekologisk pizza. Man sitter med en jättehärlig utsikt mot havet. Efter vi ätit klart åt vi en varsin glass, vi satt på en bänk i Hälleviks hamn i solen. Det var en helt ljuvlig kväll, underbart väder, helt stilla. På kvällen kan man sitta i hennes vardagsrum med öppen altandörr och höra fågelkvitter, ibland kommer ett rådjur fram och visar sig. Jag sov gott i ett gästrum med öppet fönster. Fick en god frukost serverad på morgonen och efter det tog vi en promenad till en annan strand. Vattnet var helt ljusblått och klart. Det var min favoritstrand när jag bodde i mitt hus i Sölvesborg. Många tidiga semestermorgnar har jag tillbringat där med att äta frukost. Jag kan sakna mitt hus och det livet. Men allt har sin tid. Jag bor bra idag och slipper allt jobb och all oro med att vara husägare. Nu är jag hemma i staden och har fått en alldeles ljuvlig avslutning på semestern. Det känns faktiskt ok att börja jobba på måndag. Redan om en månad har jag tagit en semesterdag och åker upp till Stockholm en helg.

2 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag sitter här och nickar igenkännande när du beskriver hur du känner för de välbekanta områdena. Klumpen i magen som både är vemodig och väldigt glad och alla minnen som sköljer över en när man ser sig omkring. Vad härligt att du fick en så fin avslutning på semestern :D
Kram

ime said...

Men jag har inte alls varit med om det du har. Du förlorade ditt livs kärlek. Jag kan sakna mitt hus men det finns ingen människa jag saknar. Men jag håller med om att det var en fin avslutning på semestern.
Kram