Saturday, January 04, 2020

Bort med julen

Det är så väldigt skönt att få rensa bort julsakerna, även om det inte var särskilt mycket jag hade framme. Men bort med allt och in med fräscha ljusstakar, snittblommor och annat fint. Så kul att komplettera med något nytt, min vita Kähler-ljusstake pryder sin plats och så ställa andra saker på nya platser. Vi är på rätt sida om året, någon vecka till så märker man att det är ljusare ute också. Det har varit en väldigt mörk höst.
Jag jobbade igår, men har ledig helg tack och lov. Berättade för mina kollegor att mitt nya jag nu innebär att jag ska sätta min hälsa främst. Inte en massa övertid. Flera är kloka nog att ha kommit fram till det långt innan mig. Veckan som kommer blir tuff nog med jobb sex dagar varav fyra sena kvällar.
Februari blir en rolig månad, förutom tur till Stockholm sista helgen ska jag och tre gamla tidningskollegor gå på Danny Saucedos kritikerrosade show i Arenan i vår stad. Ska bli roligt.

9 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej och GOTT NYTT ÅR!

Men visst är det skönt att få kasta ut julen. Det är jättemysigt att ta in den men när det hela är över så inser man vad snabbt man blir trött på det. Ja, in med nytt och fräscht! Men så kul med show, och en tripp till Stockholm skall man alltid ha inplanerad och se fram emot.

Ha det gott och ha en fin kväll!

Kram, Anneli

Två Månadslöner said...

God fortsättning! Vi med ska ta bort allt imorgon :) Det räcker nu.

ime said...

Anneli: Detsamma till dig!
Ja vi är nog lika du och jag, en tripp till Stockholm behöver man för att orka med ett liv på liten ort.

Kram och ha en fin kväll du också!

ime said...

Två Månadslöner: ja det är väldigt skönt att rensa bort julen. Nu kan man längra efter vår!

ibod11 - Ingrid said...

Jag har också börjat städa undan julen och nu är det bara gardinerna kvar. Till skillnad från dig har alltid massor av tomtar och annat pynt att städa bort så det har tagit lite tid. Jätteskönt att få bort det och jag njuter av ett nystädat hem med ljus och rymd :D Men jag tror att jag är först i området med att ta bort ljusstakar och stjärnor. T o m Rudolf har fått komma in.
Det är bra att du har sagt på jobbet att du tänker annorlunda nu vad gäller övertid. Förhoppningsvis accepteras det av cheferna också. Men det är nog ett måste om du ska orka länge till.
Det är alltid kul att ha något kul som väntar och det går fort fram tills det är dags för din nästa Stockholmstripp :D
Kram

ime said...

Här är det också många som har kvar ljusstakar och stjärnor, det är ju en trettonhelg som kanske firas hos en del.
Det är egentligen bara ett fåtal som har ställt upp på övertid, betydligt fler som inte gjort det.
Kram

Znogge said...

Här är julen kvar fortfarande men vi får se när den hamnar i lådorna igen. Så bra att du har sagt i från på jobbet om vad som gäller för dig och din hälsa. Det är bäst att dra i handbromsen innan det är för sent.

Februari låter som en toppenmånad helt enkelt!

Kram

ime said...

Jag har bara pratat med mina kollegor, inga chefer, men det var intressant att höra att en del kollegor resonerar likadant.
Det är härligt att ha lite att se fram emot de här tunga oxmånaderna som är framför oss.
Kram

THE ONLY TRUE HACKER IN THE WORLD ® said...
This comment has been removed by a blog administrator.