Saturday, January 18, 2020

Hej och hallå

Här är jag, efter att ha varit över ett och ett halvt dygn borta i migrändimman. Ja jag fick ett nytt anfall och fick gå hem i torsdagskväll. Medicinen hjälpte tyvärr inte så mycket, kanske en aning lindrigare. Ska kontakta läkaren och höra om det finns någon annan medicin att prova. För så här orkar jag inte ha det.
Kundtjänstjobbet hoppas jag inte på, fick veta att dom söker någon driven som kan förändra. Dom har fått 318 ansökningar. Det är kanske bäst. Jag har inga planer på att gå in i en grupp för att förändra den. Det är en annan person som tagit över rekryteringen. Kan ju berätta nu att hon som hade hand om rekryteringen innan sagt till en person i gruppen att tjänsten var min och hon har frågat mig om ett möte. Så det känns ju lite snopet. Men jag försöker hitta fördelarna med min nuvarande tjänst. Vi är ju många där och det är aldrig problem att få ledigt när man vill. Jag gillar ju också lediga dagar mitt i veckan. Är inte sugen på att gå över till en annan tjänst för att förändra gruppen. Sån är inte jag som person.
Arbetsmiljörådet har jag hoppat av, så jag rensar nu. Tar bort sånt som stjäl energi och sånt jag inte känner mig bekväm med. Allt för mitt eget mående, att hitta en balans som gör att jag får må så bra som möjligt.

9 comments:

Znogge said...

Det låter som en tjänst som kan kräva lite mer och förändringsarbete är inte helt lätt. Jag tror det är viktigt att känna att man vill driva ett sådant. Känns nästan som en chefstjänst tycker jag men det är det kanske?

Så jobbigt med ett migränanfall igen. Klokt i alla fall att du gick hem och inte försökte stanna kvar. Det finns säkert någon mer effektiv medicin. Jag vet att vår ena dotter provade olika innan hon hittade rätt.

Kram och ha en fin lördag!

ime said...

Han som jag pratade med har fått en ny tjänst, han ska vara gruppchef. Den tjänsten jag sökt är en helt vanlig tjänst med dom andra. Min uppfattning är att man inte kan ha en helt vanlig tjänst som ska förändra gruppen. Men jag ska inte ödsla mer tankar på detta nu.
Ja jag hoppas på en medicin som lindrar bättre.
Kram och detsamma till dig

Znogge said...

Jag håller med dig helt och hållet. Man kan inte ha en vanlig tjänst och samtidigt förväntas driva ett förändringsarbete. Det tror jag inte övriga kollegor köper. Risken är stor för konflikter inom gruppen. Det måste vara någon form av chefsposition och självklart en lön därefter.

Kram

ime said...

Ja jag tror också det blir konflikter i gruppen. I min nuvarande tjänst är vi många och jag håller mig undan konflikter för det finns här också. Men jag är bara på jobbet för att göra ett bra arbete, jag behöver inte skaffa en massa nya vänner och ingå i små grupper. Det tilltalar inte mig alls.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Nej, vad trist att din migrän återkom. Jag hoppades att det skulle vara en enstaka episod sist du drabbades. Skönt i alla fall att du är på bättringsvägen.
Det måste kännas jobbigt att få höra att du var så nära att få jobbet och att det sedan inte blev så pga en ny rekryterare. Men jag förstår att du inte är sugen på ett jobb som innebär väldigt mycket mer än vad som var tänkt från början. Det är bra att du rensar bort energitjuvar i form av vissa arbetsuppgifter och jag hoppas att det ska funka bra när det är gjort. Du trivs ju faktiskt med arbetsuppgifterna om du bara får tid att utföra dem på ett bra sätt.
Kram

ime said...

Ja jag känner mig nästan lite lurad. Men jag tror alltid att det är bäst det som sker. Vill inte gå in i något som jag inte känner för. Ja det var en lättnad att skippa arbetsmiljörådet, det var ju aldrig något jag sökte utan som min chef bad mig delta i.
Kram

Eva i Dalarna said...

Hoppas du kan få nån bra medicin som hjälper ordentligt mot migränen! Det är så jobbigt med huvudvärk.

ime said...

Ja jag hoppas också det. Fast jag hoppas allra mest att jag inte får fler migränanfall.

THE ONLY TRUE HACKER IN THE WORLD ® said...
This comment has been removed by a blog administrator.