Friday, January 24, 2020

Ledig helg

Är ledig idag och i helgen, superskönt. Jag var hos veterinären i morse med Zelda för att få hjälp med hennes päls, under tiden åkte jag till min gamla hemstad Sölvesborg och gick på Ritz och fikade. Att sitta med en kopp kaffe och något gott att äta på ett mysigt fik är något av det härligaste jag vet. Gick sen en liten runda, var inne på Smaralda, butiken med det otroligt fina sortimentet. Ägerskan lyckades nästan övertala mig att köpa en jättefin linnetunika, jag älskar linnekläder och den satt fint, men nej, det är inte läge nu. Hon var väldigt påstridig, jag tycker ju om att strosa runt, tror hon var på mig fyra gånger, suck. Lite jobbigt. Köpte varmrökt lax och romsås med mig hem från Valje rökeri. Sen hämtade jag upp min lilla katt. Jag hörde hennes jamanden direkt när jag kom in hos veterinären. Passade sen på att handla mat på Maxi. Det är inte så ofta jag handlar där, blir när jag ska köpa kattsand. Hörde att dom ska minska bonusen, nollställa kontot varje månad, så dom som inte handlar över 2000 kronor i månaden ska inte få bonus. Samtidigt gör ica-handlarna enorma vinster. Jag känner inget behov av att vara en trogen kund. Jag handlar ofta på Willys som ligger nära där jag bor, det är en bra affär.
Helgen ska gå i återhämtningens tecken. Bara vara. Städa och tvätta, gå ut lite. Nästa vecka blir sexdagarsvecka och beredskap på det.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Skönt för både dig och din vän att pälsen har blivit vårdad och fin. Att du kunde besöka Sölvesborg och se dig omkring var ju också trevligt men jag hade gått ut från butiken efter andra försöket från expeditens sida. Det är trevlig att fråga om kunden vill ha hjälp men inte att vara påstridig. Tyvärr besöker jag oftast inte små butiker just för att jag vill titta och känna ifred.
Jag handlar på lite olika affärer men det blir ändå mest på Ica eftersom den finns närmast. Men med min kosthållning måste man nästan besöka olika butiker för att hitta så mycket som möjligt. Men det är inget stort problem för det viktigaste brukar alltid finnas.
Kram

ime said...

Det är svårt att gå ut från den butiken för den är så underbar, precis allt är fint, dom har inredning och skor också. Men det är dyra märken, har inte handlat så ofta. Köpte en klänning där när jag skulle på dotterns juristexamen. Jag fick närmast en desperat känsla av ägerskans beteende igår och nu funderar jag på om den inte går så bra, om dom säljer för lite. Men visst är det jobbigt när man inte får kika ifred.
Kram

Znogge said...

Så skönt att få hjälp med pälsen för vissa uppgifter är svåra att fixa själv.
Jag gillar service i en butik men samtidigt får inte personalen bli för påstridig eller försöka övertala mig till köp. Det tycker jag är direkt jobbigt och väljer oftast att lämna butiken då. Jag vill kunna se mig omkring i lugn och ro helt enkelt.

ICA-handlarna gör enorma vinster och denna förändring är definitivt till det sämre. Jag har inget behov att vara en affär trogen utan handlar där utbudet motsvarar våra behov. Förmodligen kommer det att bli ICA även fortsättningsvis och vi lär garanterat uppnå den summan varje månad.

Kram och god söndag!

ime said...

Ja de flesta känner ju så, att man vill titta i lugn och ro och hon kändes väldigt påstridig så därför kom mina tankar att hon till varje pris ville sälja och att butiken kanske inte uppnår sina mål. Bara mina egna tankar.
Jag bryr mig inte aå mycket om bonusen på Ica, tycker bara det är girigt att förändra till det sämre för sina kunder med tanke på deras enorma vinster. Mycket vill ha mer heter det ju.
Kram