Thursday, January 02, 2020

Gott Nytt År

Gott nytt år till mina läsare - så här några dagar efter. Jag har inte varit riktigt tillgänglig. Jag åkte på en rejäl förkylning efter mitt Stockholmsbesök, men vad som värre var att när jag gick hem i måndags kände jag mig jättekonstig och insåg att jag var på väg att få ett migränanfall. Det tog ett tag att fatta för det var sju år sen jag hade migrän. Jag blev jättedålig och var helt borta i ett dygn ungefär. Jag får hemsk yrsel och kan inte vrida på huvudet ens utan att kräkas. Nu hade jag ju ingen medicin heller. Jag har varit i kontakt med min läkarcentral och ska hämta ut medicin om ett par dagar ifall det skulle hända igen. Tar jag bara medicinen, ett nässpray, i tid blir det mycket lindrigare. Har jag tur kan jag sova bort det. Nu har jag varit hemma två dagar från jobbet, är helt utmattad i kroppen. Har hunnit fundera på varför det här har kommit efter sju års uppehåll. Vet inte om det är ett resultat av en jobbig jobbhöst. Jag brukar inte avge nyårslöften men nu ska jag satsa mer på min hälsa framöver. Inte ta på mig mer att jobba över. Ska försöka röra på mig mer, promenera mer, satsa på att må bra och prioritera mig själv.

8 comments:

Znogge said...

Vilken otur för migrän är alldeles gräsligt. Jag är ingen expert men jag är ganska så övertygad om att det kan vara en reaktion på en stressig höst med mycket arbete. När min man hade ett jobb som innebar resor fick jag migrän nästan varje lördagsmorgon när jag kunde koppla av. När han bytte arbete och hade normala arbetstider så försvann min migrän och har i princip hållit sig borta. Du får försöka koppla av så gott det går och unna dig att vara ledig när du är ledig. Sedan vill man samtidigt hitta på vissa saker så det är inte en helt enkel balansgång. Skönt att du fått utskrivet medicin. Bara vetskapen om att ha det hemma gör att det känns bättre.

Kram och krya på!

ime said...

Ja jag tror också det är en reaktion från kroppen jag behöver ta på allvar. Det du beskriver är väldigt typiskt, att när man ska koppla av så kommer migränen. Känns bara underligt att jag får ett anfall efter sju års uppehåll. Ja jag kommer att känna mig tryggare när jag har medicin igen.
Kram

Två Månadslöner said...

Hälsa är viktigast!

ibod11 - Ingrid said...

Fy vad jobbigt med både förkylning och migrän och ingen medicin hemma. Jag hör till de lyckliga som aldrig har haft migrän men i min mans släkt är det vanligt. Jag har sett hur jobbigt det kan vara och jag hoppas verkligen att det var en engångshändelse för din del. Men det är klokt att ha medicin hemma ifall det skulle komma nya omgångar. Det låter väldigt troligt att det kan vara stressutlöst migrän och jag önskar dig lycka till med att ta bättre hand om dig och inte ta på dig för mycket det här året :D Gott nytt år!
Kram

ime said...
This comment has been removed by the author.
ime said...

Två Månadslöner: utan tvekan!!

ime said...

Ingrid: jag var 46 när jag fick min första migränattack. Blev så dålig så mina barn fick ringa ambulans. Jag fick göra en riktig utredning med både ct-röntgen och datortomografi och andra undersökningar eftersom jag blev helt utslagen av attackerna. Lyckligtvis hittade man inget allvarligt och jag fick medicin som hjälpte. Men det var ändå oroligt att jag skulle få anfall, jag hade t ex inte vågat åka till Japan ensam om inte migränattackerna hade försvunnit. Så jag hoppas verkligen detta var en engångsföreteelse. Jag ska göra vad jag kan för att bättre ta hand om mig.
Kram

THE ONLY TRUE HACKER IN THE WORLD ® said...
This comment has been removed by a blog administrator.