Friday, April 07, 2023

En påsk i Paris


 Jag tillbringade påskhelgen en gång för många år sedan i Paris. Minns att jag var i kyrkan Sacre coeur i Montmartre just på långfredagen. Där var det gråtande människor runt en Jesus-staty som låg ner. Minns att jag blev ganska berörd av det. Det var en underbar vecka i Paris, jag hade längtat ända sen jag var liten efter den staden. Och alla mina förväntningar slog in, allt var  helt fantastiskt. Att få se Eiffeltornet, Notre Dame och Triumfbågen. Jag minns att jag köpte en mintgrön stickad kjol som hade en ovanlig design och när jag hade den på mig frågade alla var jag köpt den. Gissa om jag var stolt över att svara att jag köpt den i Paris. Jag har varit tillbaka en gång med barnen när vi var på Eurodisney, då tog vi tåget till Paris en dag.

4 comments:

Znogge said...

Vilka fina minnen från Paris. Ja, påsken är väldigt stor i framförallt katolska länder så jag kan tänka mig att det var en upplevelse att besöka Paris då.
Jag har varit i Paris fem gånger vilket i sig är märkligt för det är absolut inte någon favoritstad för mig även om där finns otroligt mycket att se och uppleva. Själv tycker att Rom slår Paris med hästlängder men som med allt annat är det naturligtvis en smaksak och visst är Paris en fin storstad.

Kram och god långfredag!

ime said...

Oj har du varit i Paris fem gånger!? Ja Rom är också fantastiskt men det är något med Paris för mig som jag har svårt att förklara, nånting jag förmodligen sett på tv när jag var liten som gjort att den staden har en extra plats i mitt hjärta.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Vad härligt att minnas och tänka tillbaka på fina minnen från Paris. Kul att du blev så uppmärksammad med din fina kjol och att du kände dig stolt över den. Det är inte alla som har mode från Paris, i alla fall på den tiden. Nu är det kanske vanligare. Jag har varit i Paris en gång men då åkte vi med barnen och huvudmålet var Eurodisney. Men vi följde med på en bussresa in till centrala Paris och såg bla de platser du skriver om. Kul att ha sett men jag hade gärna haft mer tid för att uppleva mycket mer.
Kram och glad påsk!

ime said...

Eurodisney är roligt men precis som ni (antar jag) är man ju där för barnens skull. Som vuxen är man ju hellre i Paris, upplever staden, maten och alla sevärdheter. Första gången bodde vi på ett hotell i Montparnasse som var lite småruffigt och portiern påminde om John Cleese 😊
Kram och detsamma till dig!