Friday, April 21, 2023

Fredag

 


Äntligen fredag, jag orkar precis med att jobba det jag ska, igår var jag jättetrött, kändes som dagen aldrig skulle ta slut, idag har jag jobbat hemifrån. Det har varit soligt och fint i veckan och allt i naturen har exploderat, de japanska körsbärsträden blommar och magnolian också. Vitsippor i mängder kan man se i skogen. Underbart. Framför mig har jag en lugn helg, lite ärenden på stan imorgon, det är allt. 

På jobbet har det startats upp en projektgrupp där jag ingår som ska jobba fram ett nytt arbetssätt. Kom på att jag har jobbat där i exakt fem år, de senaste tre åren på kundtjänst. Om jag ska sluta vid 65 års ålder har jag precis fem år dit. Känns ju jättekonstigt. Får massa info om hur mycket pension som kommer att börja betalas ut 2028. Jag som känner mig som typ 35 inuti fattar inget. Jag är ju ingen person heller som planerar så mycket i framtiden, försöker leva här och nu. Ja vi får se vad som händer.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag hoppas att du får en väldigt lugn och skön helg så att du kan ta dig an nästa arbetsvecka utan att vara slut redan från början. Kanske får du en del energi från allt som exploderar i vackra färger i naturen just nu :D Körsbärsträd, magnolia och vitsippor låter som en fantastisk kombination.
Tänk att det redan har gått fem år sedan du började där. Men jag har bott här i fyra år och du började när jag bodde i Mjölby så det stämmer så klart. Fem år kvar till pensionen, om du väljer att gå då, kanske inte är så dumt. Tänk vad mycket tid du får till saker du gillar att göra. Men kanske kan du gå ner på halvtid om det känns lite för tidigt. Jag är en planerande person och vill veta vad som ska hända. Visst kan jag vara spontan men jag hinner alltid kolla upp platser och vägar i förväg så att jag är förberedd :D
Kram

ime said...

Jag vet inte varför jag jämt är så trött, är glad varje vecka jag orkat ta mig igenom. Förhoppningsvis kan man få energi av allt som sker i naturen.
Ja tänk, det känns inte så länge sen du bodde i Mjölby och väntade på din transplantation, tiden går så fort.
Jag vet inte hur det kommer att kännas om fem år, kanske är man så trött på arbetslivet så man vill sluta. En på jobbet har gått ner till tre dagar i veckan, känner man att man orkar kanske det är bra. Vi får se helt enkelt, det är några år dit.
Kram

Znogge said...

Det låter som en vettig grupp och en grupp som kan behövas på din arbetsplats. Ja, tiden den går men samtidigt så måste man leva här och nu. Vissa beslut kan man ta ganska så snabbt och dit hör faktiskt pensionen. Även om jag är pensionär, förvisso en förtida sådan, så känner jag mig allt annat än gammal. Jag har ju mycket aktiviteter och kan ägna mig fullt ut åt saker som bara är trevliga. Sedan gick jag alltid med glädje till mitt jobb men var sak har sin tid.
Hoppas att det blir en vilsam och bra helg. Just nu är det fantastiskt vackert i naturen.

Kram och god lördag!

ime said...

Jag är mycket för att leva här och nu, vi vet inget om morgondagen. En del planerar många år framåt och man får göra precis som man vill. En på mitt jobb fick en stor summa pengar av sin far så hon gick i pension tidigare. Men hon har börjat jobba lite igen på ett annat ställe, hon trivdes inte riktigt med att gå helt hemma. Kan man gå tidigare förstår jag det, man vet inget om sin hälsa framåt i tiden.
Ja det är helt underbart i naturen nu.
Kram