Wednesday, April 05, 2023

Påskledig

 



Fick frågan i tisdags om jag ville vara med på en heldag igår som handlar om vårt sätt att jobba och kulturen i gruppen, en person som skulle varit med blev sjuk. Vi var på ett jättefint ställe som heter Margretetorp och ligger utanför Ängelholm. Jag och S åkte bil dit, en tjänstebil som jag sen fick köra ända hem i. Det var verkligen slingrande vägar i skogen och små söta orter vi passerade. Vi kom till en stor sjö där vi stannade och fotade, så vackert var det. Som det brukar vara på såna här dagar så var det mat och fika hela tiden.  Allt var jättegott. Men när det gällde diskussionen om gruppen blir jag helt bestört. Jag har på något vis vant mig och känner mig ganska stark i min roll, jag vet att jag kan mitt jobb och har lyckats koppla bort det jobbiga, går inte alla dagar men det känns trots allt bättre än tidigare. Men en tjej upplever det som jättejobbigt och det slår mig att vi har haft otroligt många möten, samtal, heldagar osv om precis samma problem. Hur mycket kan man hålla på och diskutera saker utan att det förändras? Vi som är överens har ju konstaterat vad som inte fungerar hur många gånger som helst. Jag ska försöka koppla bort det för nu har jag gått på mina fem dagars ledighet. Tänk bara, fem morgnar att få sova. Igår ställde jag klockan på fem, det ska jag verkligen inte göra i helgen.

4 comments:

znogge said...

Det är väldigt bekymmersamt om ni diskuterat samma saker flera gånger om men det ändå inte leder till någon förändring eller förbättring. I det läget kan man ju lite krasst konstatera att samtal är inte en metod som fungerar och fråga sig varför det är så. Ta till andra metoder helt enkelt. Vilka vet jag inte men det finns ju personer som enbart arbetar med liknande problem och kanske måste man ta in en sådan. Jag tror det behövs samtal/aktiviteter både på individ- och gruppnivå.

Förstår att du tycker det känns väldigt skönt med fem lediga dagar nu. Bara det att inte behöva ställa larmet ger liksom guldkant på tillvaron. Hoppas att du får en vilsam och njutbar ledighet.

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Jag tycker att du gör helt rätt i att bara njuta och leva i nuet undet dina lediga dagar. Men vad frustrerande det måste vara att samma problem ältas om och om igen och att inget händer. Då är det ju inte mycket mening med att åka iväg på diskussionsträffar där saker ska lösas. Jag förstår inte att en del arbetsgivare inte förstår att det är lönsamt att få personalen att trivas. Jag tänker direkt att de borde boka en föreläsning med min syster :D
Men vilken underbar plats och vilket härligt väder ni hade. Det måste man ju ändå njuta av.
Hoppas du får en riktigt härlig ledighet med vårväder :D
Kram

ime said...

Znogge: nej man kan konstatera att man inte löser något genom att vi bara pratar. Vissa saker har förbättrats men långt ifrån allt. Nu finns det lite nya tankar så vi får se vad som händer.
Tack, jag ska verkligen njuta av ledighet och inte tänka på jobbet alls.
Kram

ime said...

Ingrid: ja en föreläsning med din syster var en bra idé! Vi hade en retorikutbildning för ett tag sen men den som höll i det var inte riktigt insatt i hur vår arbetsmiljö är.
Ja vädret var underbart och platsen och vägen dit så vacker.
Tack jag hoppas det blir några sköna ledig dagar!
Kram