Sunday, April 09, 2023

Påskafton i Lund



 Igår tog jag tåget till Lund för att hälsa på J. Vi började med att äta thai-mat, vi har hittat ett ställe som både har jättegod mat och bra pris. Sen flanerade vi runt lite i det underbara vädret. Tornen på domkyrkan har kommit upp igen efter att ha renoverats, vi var inne i den mäktiga kyrkan och tittade lite, den firar 900 år i år, helt otroligt att man kunde bygga så på den tiden. Sen fikade vi  på goda påskbakelser. Härligt att strosa runt i den mysiga staden. Men det var ingen lyckad dag för tågresor igår, när jag skulle åka ner blev det nåt fel på hela det tågsetet jag satt i så alla fick gå av och byta tåg. Vi blev försenade, jag brukar sitta i tyst kupé och där satt en äldre man som nog inte förstått att man skulle vara tyst där, han ringde flera samtal och började prara med mig också. Hem blev det jätteförsenat för det hade varit obehöriga i spåret, tågtrafiken stod helt stilla. Till sist kom jag med ett pågatåg men dom stannar på typ 15 ställen innan jag var hemma. Det har varit mycket tågproblem senaste tiden och det är ju en av anledningarna till att jag tycker det är skönt att jobba hemifrån.

6 comments:

znogge said...

Vilken trevlig och mysig påskafton det blev. Jag tycker att lund är en väldigt trevlig stad och domkyrkan är alltid värd ett besök. God mat och god fika kunde ni också njuta av.
Samtidigt som det är smidigt att åka kollektivt så är det irriterande när det inte går som på räls så att säga. Jag kan verkligen förstå att du tycker det är skönt att jobba hemifrån ett par dagar i veckan.

Önskar en fin påskdag nu!

Kram

ime said...

Ja Lund är jättehärligt, gillar den staden jättemycket.
Tåg är bra när allt funkar. Jag har gångavstånd både här hemifrån och jättenära till jobbet i Hässleholm, men när det inte funkar är det tröttsamt.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Bortsett från allt tågkrångel så hade ni ju en superhärlig dag tillsammans och gjorde sådant ni båda gillar. Skönt att bara strosa omkring, gå in någonstans för att fika och äta en god bakelse. Det finns en del gamla byggnadsverk som man kan förundras över men de flesta har nog renoverats flera gånger. Trots det är det fantastiskt att de har hållt så länge.
Kram

ime said...

Ja visst är det skönt att bara strosa omkring i en fin stad.
Jag är mest imponerad av att man kunde bygga såna ståtliga stora byggnader utan de hjälpmedel som finns idag. Det hände nog fler olyckor också, fanns nog inte det säkerhetstänket som finns för det mesta idag.
Kram

Mirre said...

Så trevlig påskafton ni fick och hade och så vacker kyrka

ime said...

Ja en härlig påskafton. Lunds domkyrka är jättefin, jag tog inget foto utifrån för det är fullt av byggnadsställningar, den håller på att renoveras.