Sunday, April 02, 2023

Plötsligt händer det

 



Denna helgen har jag drabbats av något ovanligt - nämligen energi.  Det började igår med plantering av blommor både på graven och på min balkong. Solen flödar och det är knallblå himmel. Tror det är kombinationen av sol och blommor som gör att jag blir pigg. Idag har jag putsat fönster, städat och påskpyntat. Har några få påskpynt som hängt med i många år.  Jag tycker det är en sån härlig kravlös helg. Man måste inte äta en viss mat, man kan ta sig ut, göra precis vad man vill. Jämfört med julen som det finns mycket mer krav kring. Vi har också fått reda på vår sommarsemester, jag ska ha två dagar i juli i samband med att Dante fyller fem, då har jag möjlighet att åka upp om det passar. Sen ska jag ha sista veckan i juli och två veckor i augusti.


4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vad härligt med vårenergi och det är helt klart så att man blir piggare och kanske gladare när solen visar sig. Vårvärmen kommer nog snart och då kan du sitta på din balkong och njuta av både dina vackra planteringar och de varma solstrålarna :D
För mig är påsken väldigt kravlös eftersom den går obemärkt förbi :D Men lite sugen blev jag ändå på att ställa fram en kyckling eller något annat påskpynt när jag ser dina gäss (eller ankor) och den söta påskharen.
Nu kan du se fram mot sköna semesterdagar och att kanska kunna fira Dante på plats.
Kram

ime said...

Ja vädret spelar roll hur pigg man känner sig, jag är inte gjord för den kalla mörka årstiden, känner det starkare för varje år.
Den söta påskharen köpte jag för 25 år sen i Lund när jag var där med J och hans klass på någon utfärd. Det är egentligen ett ljus men den är för söt för att eldas upp.
Kram

Znogge said...

Så härligt med energi och inspiration! Man får helt enkelt passa på när det händer. Så fint påskpynt. Härligt att semestrarna börjar bli klara och jag kan förstå att du gärna hälsar på Dante och hans föräldrar i huvudstaden.

Påsken är helt okej tycker jag men det är ingen mat för mig. Jag är inte road av sill och lax så det blir som det blir. Funderar på att ta med mig något annat på påskafton om det blir ägg och sill...

Önskar en fin måndagskväll nu!

Kram

ime said...

Ja man får passa på när man har energi, det är inte ofta det händer mig.
Jag tycker man kan välja själv vad man vill äta till påsk, det behöver inte vara så traditionellt. Gillar man inte vad som bjuds så kan man ju som du ta med sig eget.
Kram och detsamma till dig!