Sunday, July 28, 2024

Härlig lördag



 Igår hade jag en träff med kusin I. Vi gick till Shady burgers på stan och åt hamburgare. Jag har varit på det stället i Sölvesborg och åt en fantastiskt god burgare, var sen på restaurangen här i stan och den burgaren var inte alls lika god men igår lyckades dom  bättre. Men det var såklart trevligast att träffa I och prata och prata och prata. Efteråt gick vi en lång runda på stan, ner till Tivoliparken där det var mycket folk,  det var soligt och fint väder. Det var överhuvudtaget mycket folk ute,  fullt av människor på uteserveringar, butiker som hade öppet länge för att vara en lördag. Det är ändå mycket trevligare att gå i en stad än på ett köpcenter, jag är väldigt sällan på köpcentrat här hemma och när jag åker till Malmö går jag aldrig på några köpcenter.

Friday, July 26, 2024

En dag i Malmö



 Idag hade jag bokat tid för att fixa naglarna och sen tog jag tåget till Malmö. Efter ett antal avkopplande dagar med mycket balkonghäng kände jag för att få lite mer stadspuls. Efter lite lunch på Triangeln gick jag min vanliga runda, in på Småland för att beundra allt vackert som finns där. Kläder, inredning, blommor med mera, men det blir bara att titta och njuta, det är för höga priser för mig. Gick vidare, stannade och åt en mjukglass. Gled in på HM Home som har mycket fint också.  En sväng in på Other stories. Sen blev det Åhlens city och där köpte jag ett läppstift och en pläd jag spanat in innan, en stickad, nu var det ett bra pris på den så jag slog till. Köpte också två ljus på Granit. Både inredning till mitt hem och lite flärd blev det. Det var helt ok väder, började regna först när jag satt på tåget hem. En mysig dag.

Wednesday, July 24, 2024

Semesterlunk


 En liten bukett rosor köpta idag.

Nu har jag haft semester snart en vecka, gick ju hem för tre och en halv veckas semester förra onsdagen. De första dagarna hade jag lite inplanerat men denna veckan blir bara att koppla av, på fredag och i helgen har jag lite inplanerat. Det gäller att inte bli rastlös och det kan ta några dagar att komma in i lunken att inte ha så mycket på agendan. Att sova tills man vaknar av sig självt, dricka kaffe, läsa, kolla på lite serier, vara på balkongen. När man jobbar är man så styrd av klockan, gå upp när den ringer, passa tågtider, ta rast när man ska och så vidare... det är otroligt avkopplande att knappt behöva titta på klockan.

Vädret är helt ok hittills, var en dag i veckan då det var mulet och regnigt men annars har solen lyst. Det är så skönt att ligga på balkongen och läsa och höra träden susa. Det går åt mycket böcker, får snart gå till biblioteket och låna nya. 

Sunday, July 21, 2024

En lördag på Torsö

 




E hörde av sig om jag ville komma till Torsö igår och det tackar jag ju inte nej till. Jag tog tåget och sen hämtade hon mig vid stationen. Vi lunchade hos henne och jag hade med mig jordgubbar och glass. Tog en promenad ner till hamnen. Där är ett hus till salu med ett fantastiskt läge, det är ganska ovanligt att hus där kommer ut på marknaden, de brukar stanna i släkten. Huset är från 1800-talet och går på 3,5 miljoner. Det kommer nog inte att bli svårsålt.

Det var väldigt skönt att tillbringa dagen på Torsö, det är mycket skönare luft vid havet,  när jag kom hem var det 28 grader i min hemstad.

Friday, July 19, 2024

Minnen

 


Jag kom på att det i år är 30 år sen vi köpte huset. Fotot är jättedåligt men man ser lite av huset i alla fall. Det låg på en av Sölvesborgs mysigaste gator, alla husen var i trä och byggda vid sekelskiftet. Den delen som bara är enplan byggde förra ägarna till, det innehöll ingången där man bevarat ett träd och byggt trappan runt trädet och sen var det ett rum med matsalsmöbler och en dörr ut till trädgården. Bakom magnoliaträdet fanns det på nedervåningen ett uterum med massa små spröjsade fönster och där hade jag rottingmöbler. Ovanför uterummet var där en balkong utanför mitt sovrum och en trappa ner i trädgården. Jag älskade det huset och från 1998 till 2010 bodde jag och barnen ensamma där, ett litet gästspel av x-mannen som flyttade tillbaka en period men 2001 skildes vi. Somrarna var jättehärliga där, det var helt insynsskyddat och på ledighet åkte vi till Torsö, ca en mil dit. Det fanns ju stränder närmare men jag gillade Torsö bäst. Det är ju där E bor, men det gjorde hon inte på den tiden. Jag kan sakna huset mycket och i perioder drömmer jag om det ofta, att jag köper tillbaka det. Ibland har jag tänkt att jag skulle behållt det men det är mycket jobb med ett hus, jag fick det ommålat vid ett tillfälle. Jag renoverade badrummet, köpte ny varmvattenberedare, bytte köksmaskiner, tvättmaskin. Men när S tog studenten kände jag att jag behövde göra det lite enklare för mig, då köpte jag min bostadsrätt där jag bor nu. Jag har ju det bra här. 

Thursday, July 18, 2024

Sölvesborgsbesök

 



Idag tog jag en tur till Sölvesborg. Även om jag ofta åker dit är det lika mysigt varje gång och idag firar jag att semestern startat. Jag och E möttes på Ritz såklart, vi satt ute. Sen blev det en tur på stan, köpte ett par örhängen på Smaralda och en fin liten kruka som jag ställt ett ljus i. Stationen ligger direkt vid havet och vi satt lite på en bänk innan jag tog tåget hem. Min älskade lilla hemstad.

Wednesday, July 17, 2024

S e m e s t e r

 


Idag kändes det väldigt lätt att traska till tåget och ta mig hem, jag fick nämligen ta semester i morgon och fredag och har alltså äntligen gått på min efterlängtade semesterledighet! Det har varit drygt att vänta men nu är jag ledig till den 12 augusti. Det jag just nu ser mest fram emot är sovmorgnarna! Ingen klocka som ringer halv 6 alltså. Jag har en ganska tom almanacka och ska göra lite vad jag känner för. Lite småutflykter, jag har ju mitt kort så att jag kan åka tåg i hela Skåne. Jag ska försöka gå ner i det här semestermoodet och bara ta det lugnt, ingen stress utan njuta!

Sunday, July 14, 2024

En dag med Dante

 Igår kom S och Dante till mig. Dante har bara varit hos mig en gång när han var 1 år. Dantes pappa är rejält allergisk så det har inte funkat att vara hos mig på grund av katterna. När dom varit nere i Skåne har vi istället åkt iväg och hittat på saker. Denna gången kommer K ner en vecka senare. Vi hade i alla fall en mysig dag igår.  Jag var och mötte dom vid tåget, just nu bor dom hos en kompis till S. Vi lunchade hos mig och fikade på hallonpaj. Det finns ju inte direkt några leksaker hos mig men jag hittade ett spel som vi spelade några gånger. Tyvärr var vädret förskräckligt, det regnade precis hela dagen. På kvällen gick vi till Rosegarden och åt, ett populärt ställe med asiatisk buffé bland annat. Dante är så glad och charmig och rolig, det är jätteroligt att vara med honom och han är så omtänksam. När vi gick hem var det rena skyfallet, de tog ett håll åt tåget och jag gick hemåt. När de kom till tåget undrade Dante om jag kommit hem till mitt så han ringde och kollade, alltså han är ju sötast i världen. Jag är avundsjuk på er som har era små nära, som kan träffas spontant, tänk vilken glädje.

Friday, July 12, 2024

Ledig fredag

 


Skön ledig dag idag och fint väder. Soligt och varmt. Det väntas ett oväder imorgon med jättemycket regn. Hoppas det missar min stad. Jag sov ut i morse, åkte sen och handlade. Efter det gick jag en sväng på stan. En fin liten blomsteraffär hade 50% på krukor så jag köpte en och en fin helgbukett, kommer inte ihåg vad blommorna heter. Lånade lite nya böcker på biblioteket. Var hemma och vände och gick sen upp på stan igen för att få massage. Det var bättre denna gången. Men jag fick säga till för det gjorde rejält ont på vissa ställen. En del vill ha massage som gör ont men då ligger jag bara och spänner mig. Nu är jag på balkongen, är lite trött efter massagen. Det bästa är att jag är ledig två dagar till. 

Wednesday, July 10, 2024

Onsdag


Min solcellslampa gör sig bra på balkongen.

Har jobbat två dagar hemifrån, skönt att slippa ge sig av med ersättningsbuss, man vet inte när man är framme på jobbet. Så får man ju sova  l i t e  längre på morgonen. Vi har det ganska lugnt på jobbet, inga tokarga kunder än så länge. Bara jobbdag i morgon också, sen semesterdag på fredag. Jag har bokat en massage då, får det som friskvård. Känner mig väldigt spänd i muskler överallt i kroppen.

E sitter på tåget hem från Norrland. Jag behöver åka till Sölvesborg och hämta min jazzbiljett, får nog vänta till min riktiga semester börjar. Ska försöka locka med henne på jazzen.

Idag var det soligt och varmt ända tills i eftermiddag, då började det regna och åska. Jag tar det lugnt med sommarvädret, det blir säkert lite sol på semestern.

Monday, July 08, 2024

Härlig Stockholmshelg

 






Nu är jag hemma igen efter några härliga dagar i Stockholm. Tågresan gick bra och jag låste in min väska och gick ut på stan. Började med en liten lunch och sen blev det en runda mot Åhléns city där jag köpte en setting spray och vidare mot NK där det blev en dagkräm och ett läppglans. Tog en mjukglass på NK också. Vidare genom Kungsträdgården mot Gamla stan. Jag bestämde mig för att gå till Söder, var länge sen jag var där. Gick över Guldbron vid Slussen, satt lite vid vattnet och vilade innan det blev Götgatan på Söder. Det är lite annorlunda stämning på Söder, mindre butiker. Jag hittade en butik som bara sålde stearinljus i alla former. Jättemysig butik, jag köpte ett ljus såklart. Sen hade jag tänkt besöka Söderhallarna vid Medborgarplatsen men där var igenbommat. Jag läste sen att dom stängde på hösten 2023 och ska renovera i två år. Då satte jag mig istället på ett café/restaurang som ligger vid Björns trädgård och heter Babylon, tog en kaffe och bara toknjöt i solen, ett härligt ställe. Gick sen tillbaka mot city, jag skulle nämligen träffa Dante och hans föräldrar på Vapiano, där skulle vi fira Dantes sommarlov, han slutade på förskolan den dagen, det blir ju skolstart till hösten. Vi åt gott på Vapiano, sen tog vi oss hem till Spånga. Jag gick över 15000 steg denna dagen.


På lördagen underhöll jag och Dante varandra medan hans mamma och pappa bakade och städade inför söndagens 6-årskalas. Vi lekte lite i trädgården och spelade lite spel. Dantes farmor och faster dök upp,  alltid lika trevligt att träffa dom, vi gick med Dante till en lekpark. Jag fick en present av Kristina, Dantes farmor, hon målar så vackert, gör tavlor och har utställningar.  Hon har målat bokmärken och jag fick välja ett, det blev ett med magnoliablommor på.


På söndagen var det dags, Dante fick presenter på morgonen. Av mig fick han en ryggsäck och lego. Senare kom alla Dantes 10 kusiner!! Med sina föräldrar, Dantes pappa har nio syskon så det blev stort kalas med sammanlagt 25 personer. Äldsta kusinen är 14 och yngsta 5,  dom har väldigt roligt tillsammans, full fart hela tiden! 

Idag tog vi tåget hem, Dante och hans mamma och jag.  Det var första gången Dante åkte tåg så långt. Han var så himla duktig. Han är världens gulligaste, smartaste och roligaste 6-åring, bäst i världen helt enkelt. Så glad och nära till skratt hela tiden.

Nu ska jag jobba tre dagar. Hade inte haft något emot att gå direkt på semester men jag får jobba nästa vecka också innan det är dags.

Thursday, July 04, 2024

Torsdag



 Är som sagt ledig idag, har varit på stan i lite ärenden. Jag hämtade en solcellslampa jag klickat hem som jag tänker ha på balkongen, det får allt bli lite mer sol om den ska funka. Idag har solen varit framme lite emellanåt men tyvärr också lite tråkiga moln. Sen fyndade jag ett par sandaler på rea.  Nu blir det att packa inför morgondagen. Får ge mig av jättetidigt för all tågtrafik mellan min stad och Hässleholm är inställd på grund av banarbeten men det går bussar. I Hässleholm tar jag ju sen SJ:s snabbtåg, om allt funkar. Jag har aldrig upplevt så mycket tågstrul innan som senaste tiden.

Förresten har jag vunnit biljett till Hälleviks jazzfestival, min bank lottade ut. Det är min sista semesterhelg, hoppas jag kan övertala E att hänga med. Sarah Dawn Finer ska vara där bland annat.

Tuesday, July 02, 2024

Nedräkning

 Nu har jag börjat räkna arbetsdagar jag har kvar innan semester. Jag har nio dagar kvar att jobba, ska vara ledig torsdag-måndag denna veckan, jag åker till Stockholm på fredag, Dante fyller 6 på söndag. Nästa vecka är jag ledig även fredag för att sen jobba en hel vecka innan tre veckors semester. Vi är bra bemannade i sommar och vår chef sa att det finns utrymme om man vill ta någon mer semesterdag. Jag bad därför om fredag nästa vecka och fick det beviljat av de som sköter bemanningen. Efter ett tag upptäcker jag att de lagt in fel dag på mig och frågar dem, då tar dom tillbaka dagen de beviljat! Det gick jag ju inte med på, man kan inte bevilja en semesterdag och en vecka senare ta tillbaka det! Ibland är det skönt att vara 60 år och inte gå med på det dom säger, en ung människa (som det finns gott om på min arbetsplats) hade nog inte protesterat. Kanske bara beklagat sig till en arbetskamrat.

Idag har det regnat och varit lite tråkväder, hoppas solen återkommer snart!