Tuesday, July 02, 2024

Nedräkning

 Nu har jag börjat räkna arbetsdagar jag har kvar innan semester. Jag har nio dagar kvar att jobba, ska vara ledig torsdag-måndag denna veckan, jag åker till Stockholm på fredag, Dante fyller 6 på söndag. Nästa vecka är jag ledig även fredag för att sen jobba en hel vecka innan tre veckors semester. Vi är bra bemannade i sommar och vår chef sa att det finns utrymme om man vill ta någon mer semesterdag. Jag bad därför om fredag nästa vecka och fick det beviljat av de som sköter bemanningen. Efter ett tag upptäcker jag att de lagt in fel dag på mig och frågar dem, då tar dom tillbaka dagen de beviljat! Det gick jag ju inte med på, man kan inte bevilja en semesterdag och en vecka senare ta tillbaka det! Ibland är det skönt att vara 60 år och inte gå med på det dom säger, en ung människa (som det finns gott om på min arbetsplats) hade nog inte protesterat. Kanske bara beklagat sig till en arbetskamrat.

Idag har det regnat och varit lite tråkväder, hoppas solen återkommer snart!

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det låter som om du har en fin tid framöver med både lite småsemestrar och en lång semester :D Vad roligt att du ska åka till Stockholm, roa dig på stan och fira Dante. Men försök låta bli att bryta foten den här gången :D
Bra att du stod på dig för man kan inte gå med på vad som helst.
Kram

ime said...

Ja det är inte alls dumt att ha lite strödagar innan den stora semestern!
Fira Dante ska bli jätteroligt!
Nej bryta någon fot blir det inte denna gången och inget annat heller får jag hoppas.
Kram

Znogge said...

Då är det inte så många arbetsdagar kvar ändå innan din stora semester är här. Så mysigt att åka upp till Stockholm och vara med och fira Dante på hans sexårsdag. Det förstår jag att du ser fram emot. Så skönt dessutom att ta ut en extra fredag. Väldigt bra att du stod på dig för han man beviljat en ledighet så har man. Där hade jag inte vikt en tum heller.

Önskar en fin kväll nu!
Kram

ime said...

Ja det är jätteroligt att vara med på Dantes födelsedag.
Jag tror vi är lika du och jag, såklart kan man inte ta bort en beviljad semesterdag!! Så dumt att ens föreslå det.
Kram