Wednesday, July 24, 2024

Semesterlunk


 En liten bukett rosor köpta idag.

Nu har jag haft semester snart en vecka, gick ju hem för tre och en halv veckas semester förra onsdagen. De första dagarna hade jag lite inplanerat men denna veckan blir bara att koppla av, på fredag och i helgen har jag lite inplanerat. Det gäller att inte bli rastlös och det kan ta några dagar att komma in i lunken att inte ha så mycket på agendan. Att sova tills man vaknar av sig självt, dricka kaffe, läsa, kolla på lite serier, vara på balkongen. När man jobbar är man så styrd av klockan, gå upp när den ringer, passa tågtider, ta rast när man ska och så vidare... det är otroligt avkopplande att knappt behöva titta på klockan.

Vädret är helt ok hittills, var en dag i veckan då det var mulet och regnigt men annars har solen lyst. Det är så skönt att ligga på balkongen och läsa och höra träden susa. Det går åt mycket böcker, får snart gå till biblioteket och låna nya. 

4 comments:

Znogge said...

Man brukar säga att det tar en vecka att varva ner och sedan varvar man upp den sista semesterveckan så då blir det inte mycket semesterlunk egentligen. Jag tyckte ibland att det var lite svårt att hitta balansen mellan avkoppling och att göra saker som man ville medan en del bara slängde sig på soffan och njöt direkt. Hoppas i alla fall att du njuter av dina dagar.

Så vacker buketten är och så fint den passar just i den vasen.

Kram och god torsdag!

ime said...

Ja det stämmer säkert att det tar en vecka att varva ner. Det känns som jag gjort det nu. Sen har semestern en tendens att gå väldigt fort och sen plötsligt är den slut. Det är bara att hänga med och försöka njuta av dom kravlösa dagarna.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Skönt att du har mycket semester kvar och kanske räcker det för att du riktigt ska kunna varva ner och känna lugnet. Bra att varva aktiviteter med lugna dagar. Det låter härligt att ligga på balkongen och läsa utan en tanke på klockan :D
Kram

ime said...

Ja jag ska verkligen njuta av resten av semestern. Läser gör jag väldigt mycket, har läst ut tre bra böcker redan, får bli ett besök på biblioteket igen!
Kram