Friday, March 08, 2019

Skönaste kvällen på hela veckan

Skönaste kvällen på hela veckan. Speciellt glad är jag idag att jag kom hem med tåget trots stormen. Många tåglinjer är avstängda, mitt tåg går ju normalt vidare till Blekinge, men inte idag. Jag minns en gång jag jobbade i Lund och det väntades komma in rena monsterstormen, vi fick åka hem tidigare från jobbet för att överhuvudtaget komma hem, jag lyckades pressa mig in i det sista tåget som gick, stod upp hela vägen, i Hässleholm blev det dock stopp. Tåget kunde inte köra längre, träd hade fallit över spåren. Jag hade tur igen att komma med en buss men jag var faktiskt rädd hela resan.
Imorgon kommer E och hjälper mig att flytta tillbaka grejorna jag haft i det tillfälliga förrådet. På söndag skulle egentligen jag och L åkt till Ikea och träffat Å, lunchat ihop och gått lite i varuhuset, men L ställde in.
Nästa vecka blir lite spännande, då ska jag ha beredskapen för första gången, jag blir ensam ansvarig utanför kontorstid. Ska ta emot sjukanmälningar och se till att det är rätt bemannat och om det händer något med tekniken eller med lokalerna är det mitt ansvar att ta det vidare. Skulle nattpersonlen vara sjuk t ex får jag gå in och jobba. Hoppas inte det händer men lite roligt ska det bli att få ha ansvaret.

4 comments:

ibod11-Ingrid said...

När det gäller väder och vind har vi ofta inte mycket att sätta emot. Då är vi ganska små. Skönt att det löste sig för dig.
Lycka till med beredskapen. Det går säkert väldigt bra :)

Kram

ime said...

Nej vi har inget att sätta emot när det gäller vädret. J har varit med om tyfoner i Japan med vindhastighet på över 50 m/sek. Då är våra stormar inget att komma med. ☺
Tack, vad skönt att någon tror på mig 😊
Kram

Znogge said...

Så skönt att du kom hem som du skulle. Jag hörde på trafikradion att många tåg ställdes in och skulle vara inställda tills lunchtid i dag. Lite märkligt i och för sig med tanke på att vinden avtog ganska så tidigt.

Hoppas beredskapen ska gå bra.

Kram

ime said...

Ja jag har hört att en del tåg är inställda t o m till söndag. Känns ju lite konstigt eftersom stormen nedgraderades rätt snabbt.
Ja jag hoppas också beredskapen ska gå bra.
Kram