Thursday, March 28, 2019

Sorgligt besked

Igår fick jag det sorgliga beskedet att en tidigare arbetskamrat till mig gått bort. Vi jobbade ihop i många år och umgicks också privat en del. Det var på tidningstiden. Det känns så konstigt även om vi inte träffades så mycket de senaste åren. Hon fanns för mig när jag skilde mig. Hon var en ganska omstridd person men hade innerst inne ett hjärta av guld. Vi har en liten grupp på fb som vi skriver i, det brukar inte handla om såna här sorgliga saker. Vi ska skicka blommor till begravningen, den ska bara vara för närmaste familjen. Arbetskamrater kan också bli nära vänner och vi var många som jobbade tilsammans länge. På det jobbet gjorde vi många resor ihop. Vi har varit i Kiruna och Jukkasjärvi och bott på ishotellet, vi var i Sälen en gång och bodde i en stor stuga mitt i skidbacken. En gång var vi i Portugal. Vi har många minnen ihop och det var bra sammanhållning, vi ställde upp för varandra.
Imorgon tar jag tåget till Stockholm på morgonen, ska bli skönt att komma iväg några dagar.

4 comments:

Znogge said...

Så tråkigt att din arbetskamrat och vän gått bort. Även om ni inte sågs så ofta på senare tid så berör det mycket. Därför passar det väldigt bra att du ska till Stockholm denna helg. Mysigt att få träffa Dante och skingra tankarna en smula.

Kram och ha en god tur till huvudstaden!

ime said...

Ja det är ledsamt, många man jobbade med börjar komma upp i åldern och faller ifrån.
Ja det passar verkligen bra med en tur till Stockholm denna helgen.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Ja, tyvärr är det väl så att vi är i den ålder då sådana besked blir allt vanligare. Synd att du förlorade en vän. Riktig vänskap förändras inte för att kontakten inte är lika tät längre. Men du har massor av fina minnen av din vän och jag tror att det är bra att både gråta och skratta när någon man tycker om går bort.
Det blir bra för dig att få något annat att tänka på nu när du kommer till Stockholm. En viss liten solskens-Dante lär ge dig mycket glädje :)
Kram

ime said...

Ja det är hemskt faktiskt att det kommer att bli vanligare att folk faller ifrån ju mer tiden går. Jag har en liten fågel i mitt fönster som jag fick av henne en gång.
Jo en liten Dante kommer att bara ljuvlig att träffa i helgen.
Kram