Wednesday, March 20, 2019

Vårdagjämning

Idag är det vårdagjämning, vilket vackert ord. Man har tydligt märkt att det är ljusare, t o m vid mitt tidiga morgonpass när jag är framme vid sex har det börjat ljusna. Det blir ju tillfälligt lite mörkare på morgonen när vi ändrar klockan nästa helg. Jag får en timme mindre i Stockholm men å andra sidan fick jag en timme mer när jag var där i höstas och vi ändrade klockorna den gången.
Jobbar till 22 idag så jag har fått sova lite längre. Nu går det snabbt mot påsk. Jag är ledig påskafton och påskdagen. Funderar på om jag ska föreslå E att vi åker till Bäckaskogs slott på påskbuffe, vi var där med S och K förra påsken, det var så mysigt. Jag har alltid gillat påsken, en kravlös helg jämfört med julen. Och så en skön tid på våren, förhoppningsvis, förra året var det svinkallt och jag hade hemsk hosta efter influensan from hell.

4 comments:

znogge said...

Just det, i dag är det vårdagjämningen och det känns hoppfullt även om solen inte visar sig i dag, Snopet med timmen men det går ju ändå jämt ut. Jag håller med om att påsken är kravlös på ett annat vis :D

Kram och ha en bra dag!

ime said...

Ja det känns hoppfullt med vårdagjämning!
Visst är påsken skön, man kan välja precis hur man vill fira den.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Vårdagjämningen är en gräns som är skön att nå. Ett vackert ord. Det är lite underligt att jag, som även gillar hösten, inte tycker att "höstdagjämning" är lika vackert ;)
Påsken känns väldigt avlägsen men du har helt rätt i att den faktiskt inte längre är så avlägsen som den känns. Jag bryr mig inte om något pyntande men kanske kan jag njuta av härligt vårväder då. Hos dig är det säkert riktigt varmt och skönt då :)
Kram

ime said...

Jag håller med, vårdagjämningen är ett vackrare ord än höstdagjämning trots att jag också gillar hösten.
Jag hoppas verkligen påsken blir solig och skön.
Kram