Sunday, March 31, 2019

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Haft en härlig helg som vanligt i Stockholm. Och jag säger bara - jag har välsignats med det mest underbara barnbarn man kan tänka sig. Sånt litet solsken. Fast han inte minns mig får jag ett strålande leende direkt, inga tveksamheter här inte. Han är så duktig dessutom, äter jättebra och vinglar fram och går flera steg mellan sin mamma och pappa. Då applåderar vi allihop och Dante skriker rakt ut och ser otroligt stolt ut. Han är helt underbar.
Jag gjorde nåt ärende när jag kom fram sen tog jag tunnelbanan hem till dom. Satt i tankar då och uppfattade i sista sekund att det var dags att gå av. Framme tog jag hissen till fel våning!? Hittade inte rätt dörr innan jag kom på att jag skulle upp en våning till. Efter lite kaffe tog vi oss ut och gick en lång promenad till en liten 4H-gård, Dante somnade i vagnen så vi fick själva glädja oss åt alla söta djur, får, hästar, kaniner och två veckor gamla killingar. På kvällen åt vi underbart god ost- och charkbricka. Dante fick bada med sina badleksaker jag hade med till honom men det var föräldrarna som hade roligast. Dom kunde nämligen spruta vatten om man tryckte på dom. På lördagen tog jag en runda på stan, förra gången glömde jag besöka den japanska butiken Uniqlo, men det tog jag igen denna gången. Jättefina kläder om man gillar den japanska stilen med rena linjer, det var mycket linne. Jag köpte en korallfärgad blus, bra priser var det också. I Kungsträdgården slog jag mig ner i solen och åt en mjukglass, det var jättefint väder. Köpte ett par Nike-sneakers på Åhléns. Sen hade vi stämt träff på Naturhistoriska muséet, spännande att gå där och mycket att titta på. Sen åt vi mexikanskt på kvällen. Idag vinkade jag hejdå och gick en liten runda på stan, var bl a på Illum, har inte hittat den tidigare i centrala stan, där är så mycket fint att titta på. Sen var det dags att sätta mig på tåget hem. Imorgon är jag ledig, är det hyfsat väder har jag tänkt plantera på kyrkogården.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Du har verkligen sett till att få några sköna och roliga dagar i Stockholm. Jag blir alldeles tidsvill. Går Dante redan? Det känns som om han föddes nyss ;) Underbart att få leenden och tillgivenhet från en sådan liten solstråle. Allt annat verkar också ha varit väldigt bra. Skönt att du har en ledig dag kvar och kan ta det lite lugnt på hemmaplan också.
Kram

ime said...

Dante blir 9 månader om en vecka, han är väldigt tidig och går mellan föräldrarna när dom lockar honom med en leksak. Annara kryper han jättesnabbt eller går och håller i sig. Håller man honom i händerna springer han nästan. Så nästa gång jag får träffa honom kommer han säkert att gå själv. Tiden går otroligt fort.
Kram

znogge said...

Jag förstår mer än väl vilken mysig helg du har haft med Dante och hans föräldrar. Visst är det helt underbart att få träffa barnbarnet för visst är de fantastiska små personligheter.

Kram och god måndag!

ime said...

Ja dom är verkligen små fantastiska personligheter. Vi ska försöka skypa regelbundet nu så han kommer ihåg vem mormor är 😊
Kram och detsamma till dig

znogge said...

Bra idé att göra så när man inte kan ses så ofta.

Kram och ha en fin tisdag!

ime said...

Ja man vill ju helst inte bli bortglömd.
Kram och detsamma till dig