Saturday, July 10, 2021

Stockholm dag 2 och 3

 








Det som är så härligt med större städer är alla parker. Vi tog oss till en på tisdagen där Dante kunde plaska i en damm. Det är så härligt att vara i parker. På väg därifrån var vi och handlade mat, Dante hade en barnkundvagn och när vi kom till självscanningen skulle han scanna alla varor och avsluta med att scanna sin mamma också och skratta högt åt det, typiskt Dante-skämt. Senare på dagen var vi i en park där han kunde cykla på sin balanscykel, det gick undan minsann.

På onsdagen var det så Dantes 3-årsdag, vi åt pannkakor til frukost. Han fick heliumballonger med en 3 såklart och en panda. Denna dagen hade vi bestämt att vi skulle åka till Junibacken på Djurgården. Ett jätteroligt ställe som jag verkligen rekommenderar att åka till med barn. Där finns spännande sagomiljöer uppbyggda, en hel massa från Mumindalen, Pettsson och Findus, Karlsson på taket, Alfons och ett jättefint Sagotåg där man får beskåda miniatyrer uppbyggda från Astrid Lindgrens sagor, var bl a Katthult med Emil, Madicken, man åkte i en vagn som ibland gick högt och blev läskigt, Dante blev lite rädd emellanåt, en drake var läskig,  man fick se Ronja Rövardotter och allt ackompanjerat av att Astrid Lindgren läste sagorna. Det var fantastiskt fint. På eftermiddagen fick Dante öppna sådär 18 presenter. Det roligaste var dels en äventyrsväska med kikare, förstoringsglas och massa annat och en veterinärsväska med plåster, mediciner, spruta, bandage, febertermometer och annat som han kunde använda till att undersöka sina mjukisdjur. Vi åt jordgubbstårta och på kvällen gick vi på Pinchos. Så glad att jag fick vara med på hans 3-årsdag! 2-årsdagen missade jag på grund av pandemin.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Grönområden i städer är ofta väldigt vackra och trevliga att promenera i och Stockholm har många vackra parker. Junibacken besökte vi när våra ungar var i lagom ålder och jag minns att det var väldigt fint ordnat och att vi åkte omkring i en vagn och såg många sagomiljöer. Jag förstår att det var uppskattat av er allihop.
Kul att få vara med och fira treårsdagen och Dante var säkert väldigt nöjd med dagen :D
Kram

ime said...

Ja det är många parker att välja på! Det finns en lekplats på Södermalm som har en massa små hus inspirerade av Per Anders Fogelströms böcker.
Jo Dante var nog nöjd med sitt firande!
Kram

Znogge said...

Ännu två härliga dagar och så roligt att du kunde pricka in Dantes treårsdag! Junibacken måste vi absolut besöka när vi kommer till Stockholm nästa gång. Det finns ju en uppsjö av saker att hitta på nu när barnen är lite större!

Kram och god söndag!

ime said...

Ja Junibacken får ni inte missa, det var väldigt uppskattat av Dante men faktiskt också roligt för vuxna. Sen är det ju så vackert på Djurgården.
Kram och detsamma till dig

Eva i Dalarna said...

Tårtan ser så god ut!

ime said...

Ja det var den också!