Sunday, July 11, 2021

Stockholm dag 4

 









På torsdagen åkte vi till Skansen. Vädret på onsdagen var växlande med en del regn men på torsdagen var det soligt och varmt igen. Jag har inte varit på Skansen sen barnen var små, kan det vara 25 år sen? Det är ju ett fantastiskt ställe med alla djur man kan se, allt ifrån lemurer, varg, björn, älg, marsvin, höns med mera. Sen alla uppbyggda gårdar och hus från länge sen, Skånegården t ex, där man kunde kika in och se hur det såg ut för 100 år sen. Personalen är klädda i tidstypiska kläder. Det är så himla fint. Där finns bilar som barn kan köra, enda problemet var att Dante hade lite svårt för att stå i kö. Han förstod inte att man skulle vänta på sin tur, han såg ju lediga bilar och berättade det för mamma. Han är ju så väldigt verbal den här lilla 3-åringen. När mamma sa till honom att han skulle lyssna på henne annars åker vi hem,  svarade han att hon kunde lyssna eller åka hem "fälv". Han sa att han och mormor kunde ta spårvagnen hem. Han har koll på att man inte kan åka tunnelbana hela vägen ut på Djurgården. Jag kan ju inte låta bli att skratta och han påminner så väldigt mycket om sin mamma när hon var liten. Hon var lika livlig och hade otroligt spring i benen.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Underbart att Dante har så klar uppfattning om hur saker är och hur han vill ha det :D Kul att ni kunde gå på Skansen i härligt sommarväder och att det fanns så mycket att se. Det verkar vara ungefär som på Jamtli där gårdar och skådespelare gör det tidstypiskt.
Kram

ime said...

Ja Dante är en liten bestämd person med mycket vilja. Skansen är ett fantastiskt utflyktsmål. Vi hade väldig tur med vädret också.
Kram

znogge said...

Skansen är ett väldigt fint utflyktsmål och väl värt ett besök. Vårt senaste besök ägde rum i slutet av oktober för något år sedan och lilla S var tyvärr på uruselt humör stora delar av besöket. Dessutom så regnade det tidvis så jag kan inte påstå att det blev någon succé men kanske var hon lite för liten. Hade det varit nu tror jag hon tyckt det varit toppen. I Dantes ålder kan det vara lite si och så när det gäller tålamodet att köa.

Kram och god söndagskväll!

ime said...

Vi hade strålande sol och varmt, nästan för varmt för jag blev konstigt yr när vi kom hem, hade nog druckit för lite. Ja, är barnet på uruselt humör är inget roligt, ni får göra ett nytt försök!
Kram