Tuesday, January 11, 2022

Bok 1


 Tänkte göra bokrecensioner här på bloggen, mest  för min egen skull, kan vara kul att se hur många böcker jag läser under ett år. Jag som älskat böcker i hela mitt liv. När jag var liten minns jag att jag lånade böcker om Babar och Nicke Nyfiken. Jag kommer inte ifrån en läsande familj så jag minns inte hur mitt intresse uppstod.  Men lyckan är fortfarande stor när jag hittar en riktigt bra författare och kan plöja igenom böcker som hen skrivit.

Jordoffer av Helen Wigh

Denna bok utspelar sig parallellt åren 1947 och 2018. Det finns ett samband mellan personerna men allt avslöjas inte förrän sista kapitlet. En spänningsroman men även lite tunga ämnen. Känns inte riktigt äkta hela tiden, men absolut värd att läsas.

Får 3 stjärnor av 5 av mig.

8 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag skulle gärna få tips om böcker om situationen varit annorlunda men om du inte får kommentarer från mig när du gör recensionerna så är det för att min hjärna inte längre vill låta mig läsa böcker och jag blir lika snurrig av att läsa recensioner. Förmodligen för att det påminner om vad jag inte längre kan och då sätter dissociationen igång. Vill bara förklara varför jag hoppar över sådana inlägg.
Kram

ime said...

Jag förstår Ingrid, man behöver inte kommentera. Så trist att du inte kan läsa, jag kan inte ens föreställa mig. Sen skriver jag de här inläggen lite mer för min egen skull, dels glömmer jag jättesnabbt vad böckerna handlat om, dels vill jag se hur många böcker jag hinner med på ett år. Jag läste flera böcker när jag var sjuk i julas. Hemska tanke om jag inte kunnat det.
Kram

Eva i Dalarna said...

Jättekul med bokrecensioner! Kommer inte heller från en läsande familj men har läst sen jag lärde mig läsa. I år har jag dessutom haft lånekort på ortens bibliotek i 50 år!
Boken du skriver om idag har jag inte läst, men den låter som nåt för mig.
Har du läst nåt av Lucinda Riley? Hennes böcker om De sju systrarna tyckte jag mycket om.
Just nu läser jag Barndomsbrunnen av Göran Greider.

znogge said...

Det är alltid roligt och intressant med boktips samt recensioner av böckerna. Detta är en ny författare för mig så jag gör en notering om den. Läsning hör ju till och utan böcker vill jag inte vara. Sedan tycker man inte lika mycket om alla men så är det ju.

Kram och god onsdagskväll!

ime said...

Eva: wow bibliotekskort i 50 år! Du borde få medalj!
Nej jag känner inte igen Lucinda Riley, men jag är så dålig på att komma ihåg namn. Göran Greider vill jag absolut läsa.

ime said...

Znogge: det är så härligt när man hittar en riktigt bra bok.
Kram och detsamma till dig!

Från Glam till Damm said...

Hej Marie,

Jag såg din bild på instagram och tänkte att den var så vacker med blommorna och vasen i skenet av ljuset.

Ja, det där med att jobba hemifrån. MÅnga företag kör den varianten mer och mer nu och det är ju supersmart egentligen då man inte behöver lika stora ytor för arbetsplatser samt att det verkligen spar på miljön om många slipper sitta och köra bil till och från jobbet. En del vill absolut vara på en arbetsplats, men jag som trivs bäst själv tycker att de dager vi får jobba hemifrån är helt toppen. De flesta gillar nog en mixad variant.

Tusen tack för boktipset!

Varm kram och tack för dina kommentarer hos mig!

Anneli

ime said...

Ja visst är det vackert med tulpaner och levande ljus!
Det är skönt att jobba hemifrån, slippa ge sig av och utsätta sig för covid-smitta. Blir det för länge hemifrån saknar jag dock arbetskamrater. Det bästa är nog en mix.
Kram