Thursday, January 20, 2022

Bok 3

 


Djävulsnyckeln av Charlotta von Zweigbergk

Oj vilken bok! Har nästan sträckläst, den var väldigt svår att lägga ifrån sig. Ett närgånget relationsdrama och det gillar jag. Här kan man inte klaga på att det inte är djupare personporträtt.  Man får mycket sympati för kvinnan i berättelsen men mannen är mindre sympatisk. Den är så skickligt skriven för man liksom bara väntar på en slags förklaring. Kvinnan går in i ett förhållande trots att hon verkligen inte tänkt göra det och sen vill man bara så intensivt att hon ska avsluta. Man får en inblick i hur en människa kan brytas ner, men det förekommer inget våld. Till sist blir det plågsamt, sista tredjedelen av berättelsen faller lite, antagligen för att man blir så frustrerad av att kvinnan inte bara går. Det är liksom ett beroende som är osunt.

Denna bok får 4 stjärnor av 5 av mig.

2 comments:

znogge said...

Tack för tipset! Jag brukar tycka om hennes böcker men denna har jag inte läst. Har den inte hemma heller för den delen ;-)
Kan förstå din frustration för jag kan också känna att varför går inte bara kvinna? Har läst några böcker där hon stannat kvar. Men visst, hade hon gått direkt hade det kanske inte blivit någon bok...

Kram och god kväll!

ime said...

Jag tror inte jag läst något av henne innan men det ska bli fler böcker! Tror anledningen till att det var så svårt att sluta läsa var att man så gärna ville att hon bara skulle dra, men precis som du säger, då hade det inte blivit mycket till bok.
Kram och detsamma till dig!