Thursday, January 13, 2022

Torsdag


Tog ett foto på fina lila tulpaner som jag köpte i tisdags. Idag slokar dom helt, hänger bara ner. Det går verkligen inte att hitta tulpaner som håller.

 Jag jobbar och sliter. Är mest på kontoret men även några dagar hemifrån. Det känns jättekonstigt i det fem våningar stora huset som är min arbetsplats. Inte nog med att covid ställer till det så att de flesta jobbar hemifrån, vi ska också flytta in i ett helt nytt hus den 1 mars så huset töms på allt. Ett begränsat antal platser finns kvar där de som är på plats ska samsas. Jag som administratör har fått en plats där diariet sitter. Jag ska sitta där först och främst tre veckor framåt,  två av dom veckorna ska jag utbilda en kille så att vi kommer att vara tre som kan alternera på den här tjänsten ett tag. Så igår satt jag för sista gången i vårt kundtjänstrum, ingen kommer att vara där längre. Vi har tömt en massa grejor och jag var tvungen att jobba en stund längre igår, fick sen bråttom till tåget. När jag kom hem insåg jag att jag glömt kvar en "plupp" som jag sätter i datorn så att jag kan ha trådlösa hörlurar. Vad trött man blir på sig själv. Kom på att jag sett en kille på jobbbet som är trafikledare som jag vet bor i min hemstad. Snabbt kontaktade jag honom och lyckades ordna så att han tog den lilla "pluppen" med sig hem så fick jag gå och möta honom vid tåget när han kom kl 21. Så det blev en kvällspromenad. Tur man kan hjälpas åt.

En dag kvar på arbetsveckan. På lördag är det drop-in på min vårdcentral och jag har tänkt gå dit och ta tredje covid-dosen. Hoppas det går vägen.

6 comments:

Znogge said...

Vilken utur med dina tulpaner. Mina två buntar höll båda i en vecka men förra året lyckades jag inte med en enda. I dag blev det två nya buntar så vi får väl se hur de uppför sig. Över lag så var tulpaner betydligt bättre förr. De var kraftigare och hade större blommor. Denna gång handlade jag i blomsteraffären men frågan är om de är bättre.

Så skönt att du fick hjälp med pluppen för visst är det smidigt när man kan hjälpas åt.

Kram och god fredag!

ime said...

Dessa tulpanerna,köpte jag i blomsteraffär men det var nog dom sämsta jag nånsin köpt. Vist kunde man ha tulpaner i en vecka förr, så tråkigt för jag älskar verkligen tulpaner.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Det verkar rörigt på jobbfronten men förhoppningsvis blir det bättre när ni har installerat er allihop i nya lokalen. Vad fint att din kollega kunde ta med sig pluppen och kanske var det skönt med en kvällspromenad.
Det kanske är lika bra att jag bara har konstgjorda tulpaner som står fint året om. Tulpaner är jättefina men jag skulle tröttna på att köpa dem om de håller så kort tid.
Kram

ime said...

Ja vi får se hur rekommendationen ser ut om distansarbete när vi kommer till 1 mars.
Idag köpte jag en ny tulpanbukett, hoppas den står längre, annars ger jag upp. Det blir dyrt att köoa tulpaner så här ofta!
Kram

Eva i Dalarna said...

Jag har en och annan konstgjord blomma men just tulpaner vill jag ha äkta vara. Jag köper alltid mina på den lokala mataffären och det är olika kvalité på dem, alltid olika hur länge de håller sig. Men man får njuta så länge det varar, kort eller långt. Ha en trevlig lördagkväll..

Åsa said...

Såg lite tips häromdagen på TV hur man får tulpaner att hålla sig fina längre, man ska snitta dem rakt av och sätta i mycket kallt vatten, gärna byta vatten ofta och det ska vara kallt, har man möjlighet trivs de bra om de får stå svalt under natten. Tänkte på din bild där du har tända ljus vid tulpanvasen, det kanske blir för varmt? Jag har fortfarande kvar flera blommande amaryllisar så jag väntar nog lite tills de blommat ut men sedan blir det både tulpaner och påskliljor, så härligt. Vill ha vår nu.