Thursday, May 26, 2022

Torsdag

 Är det inte galet att man bara räknar ner till ledighet? Denna veckan är en dag kortare, men jag jobbar imorgon. Nästa vecka hel vecka, sen är det ledigt på måndagen, nationaldagen. Sen två veckors jobb för att sen jobba fyra dagar midsommarveckan. Jobb en vecka efter det, semester en vecka, jobba två veckor och sen tre veckors semester. Jag har ingen tid över när jag jobbat, min ork räcker inte. Så det jag vill/behöver göra blir på helger. Vet inte om det är så här för alla, men dom jag har kontakt med i samma ålder känner likadant. Idag hade jag planerat att städa och fixa hemma, men jag känner för att ta det lugnt idag. Ta mig an en stryktvätt, läsa lite, dricka kaffe. Jag jobbade kväll igår och det var ganska intensivt. Ibland är det påfrestande att jobba med att ta emot så mycket ärenden där det gått fel. Dels måste man vara empatisk i kontakten och göra sitt bästa intryck, dels måste man utreda vad som felat och lägga det vidare så att det inte upprepas. Men igår var det ändå snälla kunder som trots ganska allvarliga förseelser tackade och var positiva. Ibland så bara suckar man högt inombords och fattar inte hur snett allt kan gå och det kan vara riktigt tröttsamt att upptäcka så mycket fel som begås. Det kan ju vara kollegor till mig som slarvat och inte gjort sitt jobb, tråkigt nog. Ibland får man ta det vidare till deras chef. Det är ju människor vi jobbar med och det kan gå riktigt illa. Det är kanske inte konstigt att man är matt efter en intensiv jobbdag. Men nu jobb bara en dag till och sen en ledig helg. 

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag tror att de flesta räknar ner till olika ledigheter. Stressen och känslan av att aldrig hinna mer än det nödvändigaste hemma kan vara tärande. Jag tycker att det är sunt och bra att du struntar i planerna och tar det lugnt i stället. Det är nödvändigt att prioritera sig själv och sitt mående och det vet du ju. Men man kan inte skjuta upp allt i oändlighet så det blir ju också en stress.
Trist att behöva ta hand om de problem som andra har skapat. Jag skulle ha varit väldigt noga med ett sådant jobb och mått dåligt om jag hade orsakat att det blev fel. Men många kanske bara rycker på axlarna åt sina misstag.
Kram

ime said...

De flesta människorna som jobbar heltid är nog stressade, det är sant. Jag känner igen det där med att skjuta upp saker, det är jag rätt bra på.
När jag bokade resor gjorde jag också fel ibland, det är mänskligt. Sen finns det dom som inte riktigt bryr sig om det blir rätt eller fel.
Kram

znogge said...

Jag tror att många känner som du gör faktiskt. Egentligen är det lite galet men säkert vanligt. Jag upplevde en stor skillnad när jag gick ner till halvtid. Visst längtar jag fortfarande efter helgen men har samtidigt mycket mer ork till annat.

Alla kan vi göra fel men självklart är det viktigt att det blir så bra som det kan.

Önskar en fin fredagskväll!

Kram

ime said...

Jag tror en ledig dag i veckan hade varit superbra, vi jobbar för mycket.
Det finns ingen som är felfri, men trist när det handlar om slarv.
Kram och detsamma till dig!