Friday, July 29, 2022

Härliga semesterdagar

 





I onsdags träffade jag kusin G, vi satt ute och fikade på stan. Trevligt att prata, våra mammor var ju systrar och det är roligt att prata med någon som man har barndomsminnen med.

Igår åkte jag till Sölvesborg, jag och E åt på Shadys burgers, godaste hamburgaren jag någonsin ätit, har tänkt så många gånger att jag skulle gå dit men jag hamnar ju alltid på Ritz. Sen åkte vi ut till havet där E bor. Säger bara underbara Torsö. Tänk att få bo så. Det är alldeles tyst och lugnt och inga grannar i E:s trädgård. Vi gick såklart en promenad. Det är så mysigt i hamnen med. J brukar säga att han tycker jag ska flytta till Lister när jag blir pensionär. Jag bor ju så bra idag när det gäller närhet till allt. På Lister blir man ju beroende av bil även om livskvaliteten är hög där. Tänker ibland på hur fantastiskt jag bodde när jag hade hus i Sölvesborg, jag älskade verkligen det huset och sommartid när jag körde till Torsö. På helger och semestern åkte jag tidigt till havet, tog med mig kaffe och mackor och åt frukost där. Ofta var jag ensam på stranden och njöt av vågornas sus. När jag började jobba åkte jag och barnen ibland ut till Torsö när jag kom hem och njöt av kvällssolen. Ljuva minnen.

4 comments:

znogge said...

Vilka härliga och njutbara semesterdagar du har haft! mysigt också att träffa din kusin och prata barndomsminnen.
Miljön låter fin och vi tyckte om det vi såg under vår husvagnsresa. Sedan är det frågan om det är lika idylliskt vintertid och det faktum att man är beroende av bil. Det kan bara du avgöra. Kanske blir det så att Stockholm och den lilla familjen lockar mer...

Önskar en fin fredag nu!

Kram

ime said...

Torsö är ju såklart bäst vår och sommar, höst går också an men det är ju väldigt mörkt där då och på vintern. Jag är ju en stadsmänniska egentligen men sommardagar är det underbart med havet och skogen som också finns där. Men jag gillar inte att vara beroende av bil, jag bor ju bekvämt nu. Vi får se vad som händer i framtiden.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Kul att du har så fin kontakt med dina kusiner. Det betyder mycket att ha någon att prata gamla minnen med.
Och vilka minnen du har från Sölvesborg och Torsö. Jag förstår att de minnena kommer fram varje gång du åker dit och det är roligt att vi också får veta lite om hur det var :D Jag förstår så väl att du tvekar om att flytta från din lägenhet. Du trivs bra och har allt i närheten och det kanske är bättre att ha möjligheten att åka till de fina platser du har minnen från vid något tillfälle då och då. Då blir det extra fint att se allt.
Kram

ime said...

Det är sant som du skriver, att kanske är det bättre att åka till dom fina platserna men bo nära till allt. Så länge som jag jobbar är det inte aktuellt att flytta för då skulle jag få mycket längre till jobbet. Jag känner bara att det är sån livskvalité att bo så som E gör. Tänk att varje dag få åka hem till detta, genom bokskogen och t o m se havet ifrån där man bor.
Kram