Thursday, July 14, 2022

Torsdag


 Oj vilken vacker man. Trodde det var typ en Hollywood-skådis men det är Rishi Sunak, en politiker som vill ta över efter Boris Johnson. Det får vi önska honom lycka till med.

Det har inte varit så farligt på jobbet med efterverkningar av vad som stod i tidningen i helgen. Vi har också fått klara instruktioner hur vi ska bemöta det. 

Idag vaknade jag med halsont och en förkylning i kroppen. Smsade min chef att jag jobbar hemifrån. Vill ju inte smitta någon. Det kanske inte blir så mycket av det men onödigt att utsätta någon annan för att bli förkyld. Läste en chat med en professor om covid-viruset i dagens DN. Det är en epidemi nu av den senaste varianten och det är väldigt ovanligt sommartid. Risken finns att det blir många sjuka i höst men viruset blir mildare och mildare. Problemet är att väldigt många kan bli sjuka samtidigt och vaccinet man fått verkar inte bita på denna varianten. Vi får nog leva med covid ett tag till.

6 comments:

znogge said...

Han ser onekligen väldigt bra ut så nu får vi hoppas att han kan sitt jobb också.
Så skönt att det är lugnt på jobbet trots skriverierna men det är bra med tydliga instruktioner.
Covid-19 blir vi nog aldrig av med men viruset lär försvagas mer och mer. Kanske vaccinet fortsättningsvis kan ingå i det mot säsongsinfluensan för det vore praktiskt.

Önskar en fin torsdag men framförallt krya på! Klokt av dig att stanna hemma och inte smitta ner andra.

Kram

Hannas krypin said...

Väldigt vacker person, tänkte på en skådis från någon såpopera, typ Glamour. Covid kommer vi inte kunna utrota. Det är alldeles för väletablerat. Bara lära sig leva med det.

ime said...

Znogge: men visst var han snygg!
Ja förhoppningsvis är viruset riktigt svagt, men sköra människor kan nog fortfarande bli rejält sjuka.
Jag känner mig inte särskilt sjuk nu, men hade riktigt ont i halsen i morse.
Kram och detsamma till dig!

ime said...

Hanna: ja han är riktigt tjusig, lite George Clooney över honom!
Ja covid lär vi få dras med. Känmer till flera som är sjuka just nu.

ibod11 - Ingrid said...

Han ser bra ut men min typ är en lite grövre man med styrka i armarna. Gissa vem jag tänker på då :D Eller det kan du ju inte veta men så klart tänker jag på det som var.
Skönt att det inte blev så illa som du befarade och det är ju alltid trevligt när det går åt det hållet. Klokt att arbeta hemifrån när du inte mår bra. Hoppas du kryar på dig snart. Jag är ganska förundrad över att jag, såvitt jag vet, inte har fått covid än. Förhoppningsvis slipper jag. Jag har inte ens varit förkyld på minst sju år. Mitt immunförsvar verkar inte veta om att det är försvagat :D
Kram

ime said...

Jo jag förstod vem du tänkte på när det gäller en grövre man med styrka i armarna ❤
Så bra att ditt immunförsvar är så bra! Jag känner mig inte jättesjuk men har ont i halsen och är hostig, värst på morgonen.
Kram