Friday, July 08, 2022

Köpenhamn



 Vilken härlig dag vi hade i Köpenhamn igår! Det var Dantes 4-årsdag och jag blev upphämtad på förmiddagen. Vi berättade för Dante att vi skulle åka på den fina bron över till Danmark. Den är verkligen imponerande att åka över, jag brukar mest åka tåg när jag åker till Köpenhamn och då åker man under bron och det är ju inte lika mäktigt. Familjen checkade in på ett hotell, de ska stanna två dagar för att sen tillbringa en vecka på Jylland. Dante berättade för receptionisten att det var hans 4-årsdag, han är ju för söt. På hotellrummet fick han öppna paketet från mig, det var en gräsklippare som låter när man kör. Sen begav vi oss ut på stan. Dante åt röd pölse på Rådhuspladsen, det gillade han. Vi strosade på Ströget lite innan vi vuxna tog en kaffe och wienerbröd med choklad, Dante orkade halva sin. Jag åt en kaka med passionskräm. Vädret var växlande, lite regn men mest sol ändå. På kvällen åt vi på en restaurang på Gråbrödretorvet. En riktigt härlig dag. Jag älskar Köpenhamn.

En annan sak, jag är chockad över att tidigare premiärministern Abe i Japan skjutits till döds. Eftersom J bodde så länge i Japan har jag ju följt det landet med intresse. Det är extremt ovanligt med skjutningar i Japan och väldigt sorgligt det som hänt. Det känns som tiden är ur led. Det händer våldsdåd varje dag. Kvinnan som blev nerstucken med kniv i Almedalen. Tre skjutna på ett köpcenter i Köpenhamn, jag har varit där flera gånger. Den här senaste skjutningen i min stad skedde typ hundra meter från där jag bor. Man blir bara förtvivlad av all ondska.

4 comments:

znogge said...

Så härligt för Dante att fira sin födelsedag i Köpenhamn och vilken bra dag ni fick tillsammans. Kan tänka mig att presenten utföll till belåtenhet.

Visst är det en hemsk utveckling i världen nu. Det kan inte vara meningen att våld och dödsskjutningar ska bli vardagsmat för oss. Japan är ju sällan på tapeten när det gäller detta så jag förstår att det blev en chock för många. Vart är vi på väg kan jag undra...

Önskar dig en fin fredag!

Kram

ime said...

Ja det blev en jättehärlig dag. Han ska klippa gräset när de kommer till stugan de hyrt i Danmark 😀
Utvecklingen är förfärlig i världen och hemma. Läste att det förekommit EN skjutning i Japan under hela 2021. Detta har chockat det japanska folket hemskt. Som hos oss när Palme sköts, ett sår som aldrig läker.
Önskar dig också en fin fredag!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Vad roligt att fira födelsedagen i Köpenhamn. Det måste ha varit spännande för en liten 4-åring och säkert för er andra också :D Det verkar ha varit en väldigt trevlig dag.
Visst är det fruktansvärt med all ondska och alla illdåd i världen och ibland känns det riktigt deppigt och man frågar sig vart världen är på väg.
Kram

ime said...

Ja Dante tyckte det var roligt och idag har han tillbringat dagen på Tivoli. Lille killen.
Jag tycker det har varit väl många illdåd senaste tiden. Läget här hemma i Sverige är verkligen illa och jag undrar vad politikerna har för lösningar. Polisen verkar ha gett upp.
Kram