Saturday, July 09, 2022

Medeltida marknad



 Idag tog jag tåget till Sölvesborg. Killebom pågår, det är Sölvesborgs "stadsfestival" och på lördagen är det alltid Medeltida marknad. Detta har varit inställt två år så det är ju roligt att det är tillbaka. Då säljs det riktigt fint hantverk och de flesta är klädda i medeltida dräkter. Det var inte riktigt lika stort som det brukar men det var trevligt att kolla på. Jag fick med mig en bukett luktärter hem, vad dom doftar gott!

6 comments:

znogge said...

Så trevligt att festivalen och marknaden är tillbaka igen. Kanske tar det ett år eller två innan uppslutningen är lika god igen.
Luktärter doftar verkligen gott och dessutom så tycker jag de är så ljuvligt skira och söta.

Önskar en fortsatt fin lördag nu!

Kram

ime said...

Ja jag kan tänka mig att en del kanske lagt av under pandemin, men det var fint det som fanns på plats.
Luktärter är underbara, tyvärr läste jag att de är giftiga för katter, men har ställt dom i köksfönstret, där brukar inte katterna hålla till
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Många är nog glada för att festivaler och andra event nu är tillbaka. Kul att även er festival har återuppstått och att du fick med dig så väldoftande blommor hem :D
Kram

ime said...

Ja jag är inget större fan av öltält och liknande, men den medeltida marknaden gillar jag! Luktärterna doftar gott i hela lägenheten!
Kram

Hannas krypin said...

Så trevligt med marknad igen. Kan tänka mig att det kanske tar lite tid innan det kommer igång på allvar igen. En del kanske tröttnat med tyvärr.

ime said...

Ja denna är lite speciell, inte som en vanlig krämarmarknad. Får hoppas det blir lite större till nästa år.