Thursday, August 04, 2022

Malmöbesök


 Igår tog jag tåget till Malmö, det blev några härliga timmar i en myllrande varm stad. Ja värmen är densamma som hemma men jag älskar verkligen pulsen i en lite större stad.  Moster som begravdes i tisdags växte upp i Malmö och älskade sin hemstad. Jag brukar åka till Triangeln och sen gå Södra Förstadsgatan mot Gustaf Adolfs torg och sen Södergatan mot Stortorget. På Triangeln har Ikea öppnat en butik på andra våningen. Jag var dock inte i den, men antar att det blivit ett uppsving för hela kvarteret. Köpte en t-shirt till Dante som han ska få sen. I Köpenhamn köpte jag en t-shirt till honom där det stod HYGGE med stora bokstäver på. Hans pappa försökte inbilla oss att det handlade om kalhygge, men danskt hygge borde man ha ofta. Sen gick jag till Småland, det härliga stället med café,  blommor, inredning och kläder. Jättehäftigt ställe men priser därefter. Tog sen en svindyr baguette på Gateau,  satt ute i skuggan och åt,  blev en mjukglass sen på Ahlgrens. En såndär härlig gammaldags chokladbutik. Finns en blomsteraffär på denna gatan som oftast har halva priset på sina blommor, köpte blomman på bilden för 15 kronor, det är inte plättar i luften, har glömt vad den hette, men jag brukar fynda blommor där. Sen besökte jag other stories, köpte ett par örhängen. Gick in på Hansa, Kicks har en flagship store där. Sen måste jag alltid besöka Åhléns city, det är så roligt att bara strosa runt och titta på allt fint. Blev en ögonskugga från Dior som fick följa med hem. Jag valde medvetet gårdagen att åka ner för nu kommer det att vara kaotiskt några dagar, Justin Bieber ska uppträda i Malmö och Ed Sheeran i Köpenhamn samtidigt så tågtrafiken ska man helst undvika.

Nu har halva min semester passerat och som alltid går den första veckan i lagom takt och sen bara rusar dagarna förbi.

4 comments:

Znogge said...

Vilken härlig dag i Malmö det blev för din del! Så kul att IKEA har öppnat där för triangeln hag varit minst avslaget ett tag och många lokaler har gapat tomma. Så är det. Första veckan brukar gå långsamt men sedan springer tiden bara förbi och det spelar ingen roll hur länge man varit ledig.

Kram och ha en njutbar torsdag nu!

ime said...

Ja jag tror verkligen Ikea blir ett lyft för Triangeln.
Ja man vill bara att tiden ska sakta ner, vill verkligen njuta maximalt av semestern som är kvar.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Vad härligt att du fick en så bra dag och hann med så mycket. Det var många saker att packa upp och vara glad över när du kom hem :D Klokt att välja en dag då det var lite lugnare. Hoppas att de semesterdagar som återstår går långasamt men ändå blir väldigt trevliga. Kanske en omöjlig kombination men det vore bra.
Kram

ime said...

Ja resten av veckan ska man undvika Malmö om man inte vill befinna sig i ett kaos.
Jag har 10 lediga dagar kvar, ska verkligen försöka njuta maximalt av dom! Vet att det varit smått kaos på jobbet, men det får dom lösa utan mig ☺
Kram