Tuesday, August 09, 2022

Sista semesterveckan


 Klickade hem ett par skor, det går onekligen mot höst. Jag älskar att gå i sandaler, men det kan man inte göra så länge till. Jag hämtade skorna idag, dom kändes aningen trånga, lite svårt att avgöra eftersom det är ganska varmt idag, fötterna kan vara lite svullna. Men för säkerhets skull har jag beställt ett par till i en storlek större så får jag se vilka som känns bäst.

Igår åkte jag till Lund för att hälsa på J, vi gick till ett jättemysigt stenugnsbageri och lunchade, vi hann ta en mjukglass också, men tyvärr fick jag migränkänning och fick åka hem sen. Jag skulle ju fått se hans nya lägenhet men får ta det vid ett annat tillfälle. Jag fick inget sånt här jobbigt migränanfall utan kunde ta värktablett och sen sov jag ända till nästa morgon. Likadant i lördags, då kunde jag också sova bort eländet. Så kanske har det hjälpt att jag ökat på blodtrycksmedicinen, att det blir lindrigare. Jag skulle vilja slippa det helt och hållet. Får se hur det blir framöver, om jag ska testa akupunktur igen. Nu har jag ju semester och känner ingen stress, tråkigt att det kommer ändå.

Ikväll ska jag åka till kusin I och hjälpa henne lite i hennes mammas lägenhet. Hon har hunnit röja tidigare i sommar, nu är det bara lite kvar, imorgon ska den fotograferas för att sen lämnas till mäklare.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det är svårt att beställa skor på nätet men jag har också gjort det några gånger och haft tur. Hoppas att något av paren ska passa dig bra.
Ni hann ha trevligt ett tag innan du tyvärr var tvungen att åka hem och kurera dig. Bra att du lyssnar på tecknen för annars kanske det skulle ha blivit mycket värre. Kanske kan du slippa migrän helt med hjälp av akupunktur.

Lena said...

Hej!
Har läst din blogg ett tag och sett att du börjat få mer migrän. Nu vet jag inte riktigt hur gammal du är och om du har koll på detta men vi är nog nära varandra i ålder..
Jag gick med mer och mer migrän från att som ung ha det någon gång om året till att till sist ha det tre av fyra veckor i månaden. Högt blodtryck, tabletter som hjälpte lite men inte tillräckligt. När det gick upp för mig att jag var i klimakteriet så hade det gått fem förfärliga år med mer och mer ont, hjärntrött, svårt att koncentrera mig, sömnproblem och lite annat. Däremot inte de vanliga värmevallningarna eller annat som jag kanske hade kopplat till klimakteriet tidigare. Gick till gyn, fick hormoner och migränen är borta. Kan ha lite huvudvärk ibland men inget som jag inte kan klara av utan tabletter.
Som sagt, vet inte om du har koll redan men tänkte att om inte så kanske du ska kolla upp det.
Hoppas du nu inte tycker att jag lägger mig i för jag vill bara hjälpa om det kan hindra det som jag upplevde.
Hoppas det löser sig.

ime said...

Ingrid: det brukar bli bra när jag beställer skor, men nu ligger jag nog mellan två storlekar.
Min förhoppning är ju att det ska gå över det här med migränen, men annars blir det en kur igen med akupunktur.
Kram

ime said...

Hej Lena!
Tusen tack för din kommentar. Jag närmar mig 60 och har inte haft några klimakteriebesvär men intressant det du skriver. Jag har kopplat mina migränanfall till stress tidigare, min migrän debuterade väldigt sent, jag var 46 första gången jag fick ett anfall, blev så dålig så mina barn fick ringa ambulans. Sen gick jag igenom alla möjliga tester och både ct-röntgen och datortomografi. Efter ett tag försvann migränen men återkom för ett par år sen när jag åter var väldigt stressad. Men ditt råd är absolut något jag ska ta fasta på om det här fortsätter, så tack igen för din kommentar!

znogge said...

Skorna är jättesnygga så jag hoppas att någon av storlekarna är perfekt.
Jobbigt med migränen men bra att du kunnat sova bort den i alla fall.

Kram och god kväll!

ime said...

Tack,ja jag väntar på den större storleken så får jag se vilka som blir bäst.
Migränanfallen är ju mycket lindrigare, men jag måste ändå lägga mig i sängen, hoppas det ger med sig snart.
Kram