Thursday, August 18, 2022

Torsdag

 Nu har jag jobbat nästan en vecka och känner mig ganska slut. Värmen bidrar väl också,  det är inte svalt vare sig på jobbet eller hemma. Vill inte klaga på värmen men trött blir man. Har hört att man ska bli mer morgonpigg när man blir äldre men jag tycker det är svårare än någonsin att komma upp på morgnarna. Det tar en bra stund innan jag fattar vad det är som låter halv sex på morgonen. Därför är jag faktiskt glad över kvällspassen, jag kan sova längre. Det är väl ingen som är på topp när man ska återgå till jobbet efter semestern. Jag får såna tankar... är det det här jag ska syssla med ett antal år? Inte att jag känner för att byta jobb utan mer ska det inte hända mer? Springa i ekorrhjulet måndag-fredag och sen vila på helgen för att orka en ny vecka? Om och om och om igen. Så kanske bryta av med något roligt en helg då och då? Ja det är väl så det är.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Värmen bidrar säkert men det är inte bra att du känner som du gör och inte har så mycket att se fram emot i arbetslivet. Jag vet inte hur långt du har kvar till pensionen men jag antar att det dröjer innan det är dags. Kanske ser du fram emot den eller så är det lite ångestfyllt att tänka på den. Jag önskar att det på något sätt ska bli bättre och att allt ska kännas lite lättare.
Kram

ime said...

Ja jag fyller 60 nästa år, men jag kommer inte att kunna gå tidigare. Jag vill väl inte heller sluta jobba helt, jag är väl egentligen lite less på det här ekorrhjulet. Det är nog så många känner efter att ha haft semester och man känner sig trött på arbetslivet. Får väl planera in nåt roligt någon helg framöver.
Kram

Znogge said...

Värmen gör helt klart att man blir tröttare. Jag tror att det är många som känner som du gör och att det är motigt att återgå. Samtidigt så tyckte jag att man snabbt kom in i rutinerna igen men det bygger väl också på att man är nöjd med sitt arbete och trivs. Det har ju varit en del nackdelar på ditt jobb och kanske förstärker det känslan när man själv är ambitiös och mån om att göra ett gott jobb.
Hoppas att helgen blir vilsam och kanske även bjuder på lite trevligheter.

Kram

ime said...

Ja det är nog vanligt att känna som jag gör, men man kommer väl in i det igen. Dock känns det väldigt skönt med en helg. Ska i alla fall unna mig sovmorgon så får vi se om det blir något trevligt!
Kram