Saturday, August 27, 2022

Val 2022



 Jag tror aldrig jag känt mig så less på det politiska käbblet som nu. Jag orkar inte titta på en enda debatt.  Om inte klimatet borde vara den viktigaste frågan nu, när ska den då vara det? Tanken att vår planet håller på att gå under är fruktansvärd.

Jag skulle också vilja prata med den som gjort moderaternas kampanj här i Skåne. ALLA vet att du har några sekunder på dig att fånga uppmärksamheten i vår digitala scrollande värld. Hur kan man då välja att under dessa sekunder prata om sin motståndare? Det enda jag får ut av Carl Johan Sonessons budskap är att jag inte ska rösta på socialdemokraterna. Det står han som avsändare för. Men det är väl ingen uppmaning att jag ska rösta på moderaterna han förmedlar? Jag vet ju inte vad moderaterna vill göra istället? Jag tycker det är att dumförklara mig som väljare.

Det är också ganska intressant att läsa reportage om poliser som jobbar ute i verkligheten. De säger helt uppriktigt att politikernas förslag inte hjälper. När man utarbetar förslag till lösningar undrar jag om man har med några poliser som jobbar ute på fältet? Eller är det höga polischefer som sitter bak ett skrivbord som är med?

Sen några ord om sd. De har ett tunnelbanetåg med sitt namn på och en sd-representant twittrar: Kabul som ändhållplats. Det fanns tåg som hade Auschwitz som ändhållplats. Är det ens möjligt att sd kan bli näst största partiet? Händer detta? Jag följer Nina Rung på Instagram, hon är krimolog och debattör. Jag rekommenderar alla att följa henne. Hon skriver nu att vi aldrig i framtiden kan säga att vi inte såg detta hända. Vi kan aldrig se våra barn och barnbarn i ögonen och säga att vi inte förstod. Läste även om en fotograf som var med när Ulf Kristersson träffade Heidi Fried och hörde honom lova att aldrig förhandla med sd. Ett löfte han förnekar idag.

Jag är rädd för framtiden.

4 comments:

Znogge said...

Det har alltid förvånat mig att politiker inte talar om vad de vill utan i stället talar om vad det är för fel på andra partier. Detta val känns viktigare än någonsin men det är svårt att veta vem man ska rösta på.
Tyvärr tror jag att SD kan bli det näst största partiet i detta val. Ja hej och hå säger jag bara och suckar djupt.

Kram och god lördagskväll!

ime said...

Jo det har varit så tidigare men som du säger känns detta valet viktigt och jag skulle önska att politikerna ändrade taktik.
Skönt att vi har samma uppfattning om sd.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Jag har bara sett valaffischer när jag har passerat dem med bil och då har jag inte ens försökt läsa texten. Eftersom jag inte läser flödet på sociala medier så slipper jag politiska budskap även där. Men jag vill vara lite uppdaterad och tittar på partiledarutfrågningarna på SVT och kämpar för att inte stänga av när det blir för frustrerande. Jag vill också ha information om vad partierna vill och inte vad de tycker andra gör fel. SD och deras framgång skrämmer mig också och det är också skrämmande hur M och KD börjar låta nästan likadant i vissa fall. Du vet ju hur jag är drabbad av utförsäkring av FK och jag blir så arg när jag hör vissa kommentarer som vill få folk att tro att bara vi får sämre inkomst så kan vi jobba eller att sjukskrivna har lika hög inkomst som de som arbetar. Men numera blir jag arg å andras vägnar eftersom jag inte är inne i systemet längre. Jag orkar inte vara arg för min egen del.
Kram

ime said...

Detta kom upp på Expressens nätupplaga, flera gånger har jag läst det och blivit lika irriterad varje gång.
Jag förstår absolut din frustration. Om man sänker sjukpenningen tillräckligt mycket så ska folk bli friskare? Idiotiskt.
Jag läste en rubrik i Svenska dagbladet idag där Pehrson säger: Åkesson kan lita på liberalerna. Dom tävlar i att ge sitt stöd till sd. Hur kunde vi hamna här?
Kram