Wednesday, August 24, 2022

Min lilla mormor

 Jag har tänkt så mycket på min lilla mormor senaste tiden. Platsen där jag jobbar ligger nära där hon bodde. Min mormor var född och uppvuxen i Nävlinge på en gård som funnits i släkten i flera hundra år. När hon träffade min morfar tog dom så småningom över gården. Min morfar dog ganska tidigt, han var bara i 50-årsåldern. Då tog min morbror över gården men mormor flyttade till närmsta större stad. Jag vet egentligen inte varför hon flyttade, min morbror var inte gift så det kom inte in någon annan kvinna i huset. Men mormor bosatte sig i en lägenhet mitt i staden. Efter att hela livet bott på landet blev hon en liten stadsdam som gillade att gå i affärer. Hon brukade alltid köpa nåt litet, så när vi hälsade på brukade jag få en äggkopp eller liknande. Hon var så gullig och jag var så fäst vid min mormor. Jag fick en massa vykort jag skickat till henne från resor jag gjort när min kusin rensade i sin mammas bostad. Det var så roligt att se. Nu är jag själv mormor! Det finns kanske en del likheter mellan mig och min mormor. Mormor gick bort i en ålder av 95 år för snart 30 år sen.

8 comments:

Från Glam till Damm said...

Så fint att ha minnen av din mormor.
Beskrivningen skulle kunna passa rakt in på min mormor med morfar som gick bort för tidigt och morbror som tog över gården. Precis så :-)

Varm kram, Anneli

ime said...

Ja jag var så väldigt glad i min mormor.
Vilket sammanträffande med så liknande historier!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Vilka fina minnen du har av din mormor och tanken att du liknar henne måste kännas väldigt bra. Det var ju tur att hon acklimatiserade sig till ett liv i stan och kanske var det det bästa som kunde hända när hon blev änka. Roligt att hon fick ett bra och långt liv.
Kram

ime said...

Ja vi är nog mest lika för att mormor också gillade att gå i affärer! Men kanske också att mormor levde ensam i så många år. Jag tänker tillbaka på henne med mycket kärlek.
Kram

znogge said...

Så fina minnen du har från din mormor. Min mormor betydde mycket för mig också men hon dog tyvärr när jag var tio år. Din mormor kunde ju bott kvar men hon ville kanske vara en självständig och rå sig själv.

Kram

ime said...

Så tråkigt att du inte fick ha din mormor längre.
Jag tror att hon kanske fått slita väldigt hårt på gården, kanske var det inte det livet hon önskade.
Kram

Znogge said...

Kan förstå henne där för livet på en gård är tufft och kräver mycket arbete.

Kram och god fredag!

ime said...

Ja hon verkade nöjd över att ha ändrat sitt liv så radikalt.

Kram och detsamma till dig!