Friday, December 02, 2016

Fredag

En härlig bild från Gamla Stan. Kanske jag någon gång i framtiden får fira jul i Stockholm. På jobbet har vi fått igång julmusiken, får lite julstämning faktiskt. Men snart kommer julmusiken att stå mig upp i halsen, blir så när man lyssnat på den ett tag. Överhuvudtaget tycker jag julen är lite hysterisk, jag tycker det fokuseras på fel saker. Jag undrar om något barn överhuvudtaget får lära sig varför vi firar jul? Jag minns när jag var liten och fick lära mig i skolan historien om Jesusbarnets födelse, vi hade tända ljus på varje skolbänk och det var mysigt och stämningsfullt. Jag minns också att jag som liten kunde sitta och titta på vår julgran och känna doften. Vår gran hade alltid så fina kulor och annat i. Jag minns själva friden. Det mysiga med att tillsammans med mamma klä granen lille julafton. Aldrig att vi ruckade på den traditionen. Jag skulle vilja återvända till dom känslorna.
Idag är det sol och blå himmel. Jobb i butiken i eftermiddag och kväll. Imorgon prenumerationsförsäljning.

4 comments:

znogge said...

Tyvärr tenderar julen till att bli en stressig köphysteri så när helgdagarna väl kommer är många ganska så slut. Därför lägger vi ribban på vår nivå och fokuserar på det väsentliga. Jul ska vara kul!

På vår skola lär sig barnen varför vi firar jul. Våra traditioner och vårt kulturarv är en självklar del tycker i alla fall jag.

Ha en bra fredag!

ime said...

Men det låter ju bra att barnen ändå får veta anledningen till vårt julfirande.
Önskar dig också en bra fredag!

Trollet said...

Levande ljus får man säkert inte ha i skolan... Önskar dig en fin december)

ime said...

Nä det får man kanske inte längre. Önskar dig också en fin december!