Friday, May 31, 2019

Full fart idag

Idag har jag hunnit med mycket. Hyrde bil för dagen och åkte till veterinären med Tilda i morse. Hon har en klo som är deformerad, den är tjock och växer runt. Jag brukar klippa klorna själv på katterna och E brukar hålla. Sist så blödde det när jag klippte så jag tänkte det var dags att låta någon titta på den. Men nu såg det fint ut, men man kunde se att där var en ruva så den har ju varit i trampdynan. Veterinären tyckte inte det såg konstigt ut utan jag får helt enkelt klippa den oftare. Sen åkte jag hem med Tilda och bestämde mig för en visit i Sölvesborg. Smsade E och frågade om hon ville ses på Ritz och det ville hon. Vi tog en fika där och gick sen lite i mitt älskade Sölvesborg. Köpte blommor sen till min balkong och till graven. Åkte hemåt, stannade till i Valje och köpte varmrökt lax. Godaste jag vet. Körde sen hem, stannade på Maxi och handlade. Hem och lasta in maten, sen vidare till graven där penséerna faktiskt var väldigt fina. Men nu planterade jag små isbegonior som ska få stå hela sommaren. Det är alltid så fridfullt och vackert på kyrkogården. Hem och lämna bilen och sen har jag planterat blommorna på balkongen. Det blev jättefint och imorgon är det första sommarmånaden och jag är helt redo. Ska städa av på balkongen, men det får vänta tills jag är ledig nästa gång. Idag orkar jag faktiskt inte mer.

4 comments:

Znogge said...

Vilken bra dag det blev och så mycket du hann med. Skönt att det inte var något fel med klon för sådana kan ställa till det.
Isbegonior är tacksamma blommor som brukar stå väldigt länge och klarar olika sorters väder. Kanske sätter jag några sådana också vid mammas och pappas grav.

Kram och ha en fin fredagskväll!

ime said...

Tilda fick så mycket beröm hos veterinären att hon var så snäll men förmodligen är det att hon är paralyserad av skräck ☺ men skönt att klon var ok.
Ja isbegonior brukar hålla sig fina hela sommaren.
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Skönt att få ett positivt besked från veterinären. Det där med klor är svårt och jag har alltid varit rädd att klippa för mycket så att jag klipper i pulpan. Men du har säkert större koll på dina katters klor :)
Väldigt vad mycket du hann med och nu kommer det säkert att blomma fint hela sommaren både vid graven och på din balkong :D
Kram

ime said...

Jag klipper ganska lite, men det har hänt att jag kommit åt pulpan.
Ja nu ser jag fram emot en solig sommar och att det kommer lite regn på nätterna.
Kram