Saturday, August 03, 2019

Beredskapshelg

Det blev en liten gråtdag igår på jobbet. Nu när det ska bli ny organisation så försvinner det medarbetare man tyckt så mycket om och jag berättar gärna det för dom. Och då får man så mycket kärlek tillbaka. F som gick hem igår kommer jag att sakna jättemycket, en så hjälpsam och alltid snäll person och jag fick höra att jag var en mycket kär kollega. Sen var det min sista dag på utbildning på kundtjänst och jag fick så mycket beröm, dom har framfört det till berörda chefer och jag blir så klart glad. K som är teamledare hade med sig sockerbullar som "examensfika" som hon uttryckte det och jag bjöd på godis. Det är verkligen ett glatt gäng med mycket skratt.
Jag har beredskap och det har varit en lugn vecka men igårkväll ringde dom från trafikledningen. Det var stopp i tågtrafiken till Ystad, nedriven kontaktledning. Eftersom jag jobbar med serviceresor så kommer det mycket samtal från personer som sitter i rullstol eller permobil, de kan inte åka i vanliga ersättningsbussar utan de behöver servicefordon. Och det hade vi inte så det räckte. Då fick jag kontakta verksamhetsjouren för att få råd om hur vi ska göra. Det är lite spännande att lösa dom problemen. Men nu hoppas jag på en hyfsat lugn beredskapshelg.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Här var det både sorg och glädje i samma inlägg. Trist att du förlorar omtyckta kollegor men jättekul att få höra så fina omdömen både från dem och från de som höll i din utbildning på kundtjänst :D Det slutar nog med att du får tillbringa den mesta tiden där och, om jag har förstått det rätt, är det där du trivs bäst.
Det måste kännas tillfredsställande att ställas inför problem och lyckas lösa dem. Utmaningar, på en hanterbar nivå, är ofta väldigt stimulerande. Bra gjort att lösa det som dök upp :)
Kram

ime said...

Ja det var en känslosam dag igår. Meningen är att jag ska stötta på kundtjänst när dom har mycket men man måste ju få jobba regelbundet i alla fall i början eftersom det är så många nya program som jag inte känner mig säker i. Så inte det lilla jag lärt mig försvinner. Skulle det bli en ledig tjänst där så är jag intresserad.
Ja jag tycker det är spännande med lite oväntade problem och att få lösa dom.
Kram

Znogge said...

Så roligt att få så fina vitsord som du fått hela tiden. Sedan är det vemodigt med kollegor som försvinner. Hoppas det blir en tjänst där så att det kan bli permanent.

Kram

ime said...

Ja det finns många fördelar att jobba på kundtjänst, bara dagtid och ledig alla helger och röda dagar, dom har ju inte dygnet runt-verksamhet som vi har på bokningen.
Kram

Från Glam till Damm said...

Hej,

Omorganisationer är alltid så trista om det innebär att personalstyrkan skall skäras ned vilket ofta går under kod-ord effektivisering. Vad händer med kollegorna som slutar? Blir de omplacerade inom Region Skåne eller blir de arbetslösa?

Vad underbart att få känna att man är uppskattad! Då blir jobbet 100% mycket roligare också.

Kram och ha en fin dag!

Anneli

ime said...

Ja denna omorganisationen känns inte riktigt bra. Vad jag hört kommer dom att bli erbjudna nya jobb inom Region Skåne. Men F som jag sa hejdå till ska börja plugga istället. Tror det är en bra idé, aldrig fel med utbildning.
Kram och detsamma till dig!