Wednesday, August 28, 2019

Köpt försvarsspray

Nu har jag införskaffat mig ett försvarsspray. Har på senaste tiden känt ett obehag att gå till tåget både tidiga morgnar och hem sena kvällar efter alla personrån som varit och allt annan skit som händer. Senast i söndags när jag gick till tåget vid 5-tiden på morgonen var jag med om en obehaglig sak. När jag kommer gående kommer en bil som stannar när den ser mig, på en gata där man inte har anledning att stanna, sen krypkörde den och stannade vid ett övergångsställe och väntade medan jag gick över. Den kunde kört förbi utan problem men valde att vänta in mig. Vem är ute och kör 5 på morgonen och stannar när en ensam kvinna går där? Som tur var kom en tjej och gick över till min sida och vi hade följe till tåget. Jag har aldrig träffat henne förut, hon var sjuksköterska och skulle åka och jobba på Lunds lasarett. Kändes tryggt att gå tillsammans genom en tom stad. Sprayet ska jag ha redo i fortsättningen, sprayar man mot ögonen blir personen ifråga förblindad och så kommer det röd färg som sitter i flera dagar. Det är helt lagligt. Den här obehagskänslan gör att jag gärna skulle jobba enbart dagtid. Jag hoppas det blir en tjänst ledig på kundtjänst och att jag kan ha den stora turen att få den.

6 comments:

Znogge said...

Vilken tur att det kom en tjej så att ni kunde göra sällskap till tåget för bilisten uppförde sig helt klart väldigt märkligt. Bra dessutom att du fick köpt ett sådant spray för det gäller att ligga steget före. Håller en tumme för att det kan bli en ledig tjänst på kundtjänst.

Kram

ime said...

Ja vi tyckte båda att det var skönt att kunna följas åt och hon hade sett hur märkligt bilisten agerade.
Kram

Ingrid said...

Väldigt bra gjort av den tjejen att hon uppmärksammade bilen och slog följe med dig. Det är hemskt att du och många andra ska behöva vara oroliga när ni ska ta er till jobbet. Sprayen är nog bra att ha. Förhoppningsvis behöver du aldrig använda den men den ger en trygghetskänsla och kanske känns det inte lika nervöst när du har den med dig. Jag håller självklart tummarna för att du får börja på kundtjänst och jobba dagtid.
Kram

ime said...

Ja det kändes himla bra att vi kunde gå ihop. Men det är enda gången jag mött en annan människa som verkat vara normal som är ute vid den tiden.
Ja jag hoppas mycket på att så småningom få börja jobba dagtid.
Kram

Eva i Dalarna said...

Fy vilken otrevlig upplevelse. Tur för både dig o tjejen, att ni kunde ta sällskap. Klokt att skaffa sprayen!

ime said...

Ja det var inget vidare, känns tryggare nu när jag har spray.