Thursday, August 15, 2019

Hur ska jag komma till Stockholm?

Den här branden vid spåren i Hässleholm har förstört mycket mer än befarat, t o m rälsen har smält av hettan. Nu är prognosen ingen tågtrafik på minst en vecka. Och jag som ska till Stockholm imorgon. Jag har ägnat stor del av min lediga dag idag till att komma på en lösning. Tågen går bara mellan Alvesta och Stockholm. Hur kommer jag till Alvesta? Det går ersättningsbussar mellan min hemstad och Hässleholm men sen kommer jag inte längre. Jag har kollat upp flyg. Haft kontakt med SJ åtskilliga gånger. Dom ersätter ingenting och rekommenderar att man bokar av tåget. Man får pengarna tillbaka. Jag kom på idén att hyra en bil, först tänkte jag köra hela vägen upp men S föreslog att jag kunde köra till Alvesta, så det gör jag. Tar ca en och en halv timme. Sen parkerar jag där, går av i Alvesta på söndag och kör hem. Bra kvinna reder sig själv! Det bästa är att jag har en biluthyrningsfirma nästan som granne. Bra pris att hyra en helg och jag fick dessutom hämta den redan i eftermiddag eftersom jag behöver köra vid sex imorgon bitti.
Dante - mormor kommer som planerat!

6 comments:

Från Glam till Damm said...

Men underbart att det gick att ordna ändå! Bra jobbat och ha det så härligt i Stockholm!

Kramen och kör försiktigt!

Anneli

ibod11 - Ingrid said...

Åh, vad glad jag blir att det löser sig för dig :D Vilken bra idé! Jag såg på Rapport att det var stora problem och det ställer till det för väldigt många. Men den här gången kan man nog inte skylla på SJ ;)
Kramas riktigt mycket med både Dante och kanske dottern och svärsonen :D
Kram

ime said...

Anneli: tack ☺ i Stockholm är det enkelt att ha det härligt!
Kram

ime said...

Ingrid: nej man kan inte skylla på SJ, däremot tycker jag dom skulle ersätta att man själv måste ordna en del av resan. Resegarantin gäller på Skånetrafiken även vid detta tillfället.
Det blir nog mest kramar till Dante ❤☺
Kram

Znogge said...

Jag läste om det i tidningen och tänkte på dig men en bra kvinna reder sig själv som sagt. Så mysigt för er alla och så roligt att du kommer iväg till Stockholm och Dante.

Kram

ime said...

Ja jag ville verkligen komma iväg, har ju tagit ut semester och vill ju såklart träffa Dante.
Kram