Wednesday, August 14, 2019

Lättskrämd

När jag var liten brukade min farmor säga att jorden snart skulle gå under. Det var hennes starka uppfattning. Nu tror jag inte jorden håller på att gå under, jo kanske av vårt sätt att leva och utnyttja alla resurser, på lång sikt. Men just nu händer det ovanligt mycket. Ptecis nu är det en storbrand i Hässleholm alldeles nära tågspåren så all tågtrafik ligger helt nere. Tack och lov slutade jag tidigt så jag har kommit hem. Men jag tänker på mina kollegor som jobbar ikväll och i natt, hur ska man komma hem? Glad att jag inte har beredskap för den personen har det nog hett om öronen nu. Känns som det är oroligt i världen, inte bara i omvärlden utan i min omedelbara närhet. Imorgon är jag ledig, slipper oroa mig både för hur jag ska ta mig till jobbet och eventuell risk för att bli påhoppad på hemvägen. När jag gick hem idag kom en person hastigt springandes bakom mig, jag ryckte till skrämd, men det var bara en stackars kille som var ute och joggade... nu får jag ju skärpa till mig.
På fredag morgon åker jag till Stockholm, hoppas alla tåg går som dom ska.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag håller med, det verkar som om mycket händer i din närhet. Det verkar dessutom ganska ofta vara tågkrångel. Inte alls konstigt om du blir lite nervös ibland. Skönt att du slapp svårigheter med att komma hem den här gången.
Kram

ime said...

Ja tågkrångel är vardagsmat. Och denna gången verkar det bli stora konsekvenser. Stora skador på spåren. Vet inte om jag lyckas komma till Stockholm. Dom ska leda om tågen dit, får kontakta SJ under dagen. Det här påverkar otroligt många människor eftersom Hässleholm är en stor knutpunkt som alla tåg söderut passerar.
Kram

znogge said...

Visst händer det mycket i vår närhet och det är inte alltid så positiva saker tyvärr. Skönt i alla fall att du kom hem för det ställer verkligen till det när tågen krånglar. Hoppas verkligen att tågen går som de ska när du ska till Stockholm!

Kram

ime said...

Nej tyvärr går inte tågen som dom ska imorgon. Det här kommer att ta tid. Inga ersättningsbussar heller. Så jag klurar på hur jag ska lösa min Stockholmstripp.
Kram