Wednesday, October 17, 2018

Höstlista

Hittade en höstlista hos fridagsvensson.se

Hur känner du inför hösten 2018?
Jag känner ett lugn (om man bortser från stressen på jobbet) och tillfredsställelse. Är glad för ett jobb jag trivs på och heltid så att jag kan försörja mig. Är glad för att jag fått lite extra ansvar. Har bara varit mig själv från dag 1 och har lämnat feedback på sånt jag tycker varit jättebra (mina jättefina teamledare) och mindre bra (tyvärr dålig arbetsmoral hos någon).

Privat?
Är såklart jätteglad för mitt lilla barnbarn, har bara träffat honom en gång, blir så när man bor 60 mil ifrån. Man måste planera träffarna i god tid och ta semester, boka tågbiljetter. Nästa helg får jag dock träffa honom igen, nu är han 3 1/2 månad och en egen liten personlighet är han.
För övrigt trivs jag med min tillvaro. Har kommit till en ålder då jag känner mig trygg och nöjd med mig själv. Det var man inte som yngre.

Vad är dina planer?
Har inte så mycket planer. Försöker leva mycket här och nu. Unnar mig det jag trivs med, har jag en ledig dag kan jag ta tåget någonstans, strosa runt, äta något gott. Har definitivt inte svårt för att vara ensam. Har alltid varit sån. Det jag tyckte om att göra när jag var 20 tycker jag fortfarande om.

Snyggaste höstaccesoaren?
Jag har alltid gillat smycken. Har satsat på fina som jag haft länge. Mycket från Sandbergs. Det här lite råa hamrade silvret. Har både ringar, örhängen, armband och halsband därifrån. Har också en fin ring i guld med små diamanter som en guldsmed gjort till mig efter en modell av Ole Lyngaard. Den fick jag som present från tidningen när jag varit där i 25 år, jag la själv till pengar och samlade ihop massa guld som användes, bl a mina gamla förlovnings- och vigselring. Jag använder inte ringen så ofta, men jag borde göra det. En så vacker ring ska inte ligga i ett smyckeskrin, jag är väl lite rädd att jag ska tappa den.

Vad är värst, kylan eller mörkret?
Kylan, mörker kan vara mysigt.

Top 3 godast höstmat?
En mustig gryta med ett smakrikt rött vin till. Sen älskar jag jambalya. Okonomiyaki också, fast det har jag bara ätit i Japan.

Utflykt du vill göra i höst?
Ser mest fram emot besöket i Stockholm nästa helg.

En restaurang som är extra mysig på hösten?
Jag tycker om att åka till ställen som ligger på landet, i vackra omgivningar som Vånga 77.1. På våren sitter man ute bland blommande äppleträd och utsikt över en sjö, på hösten inomhus med levande ljus. Bäckaskogs slott är också ett sånt exempel, vackra omgivningar och underbara lokaler och god mat såklart.

En bok du vill läsa i höst?
Jag läser alltid och mycket. Kan inte komma på någon speciell jag vill läsa just nu.

Någonting du ser fram emot extra mycket just nu?
Nästa helg.

6 comments:

znogge said...

Så mysigt att du får träffa ditt lilla barnbarn så snart. Vi bor ju så nära att det blir många möten. Men så är det inte för alla och vi rår inte över barnens bostadsort.

Kram

ime said...

Nej man kan bara acceptera. Jag är glad att han finns i Sverige 😊
Kram

Znogge said...

Det förstår jag att du är för det gör ändå det hela mycket enklare.

Kram och ha en härlig fredag!

ime said...

Ja verkligen 😊
Kram och detsamma till dig

ibod11 - Ingrid said...

Det märks att du är ganska nöjd med ditt liv och trivs bra med det mesta :D Härligt att känna så. Det finns alltid saker som kan bli bättre, typ arbetspress och närhet till nära och kära, men i stort sett verkar du ha ett väldigt fint liv :D
Kram

ime said...

Tack vad snällt skrivet av dig. Det slår mig ofta på jobbet med alla man bokar sjukresor till att man har ett bra liv själv.
Kram