Monday, October 29, 2018

Rapport från Stockholm

Det blev en intensiv helg i Stockholm som det brukar bli. Jag kom upp vid lunchtid och gjorde ett par ärenden på stan innan jag tog tunnelbanan ut till Solna strand och blev mött av S och en sovande Dante i vagnen. Oj vad han vuxit. Vi gick hem till dom och fikade lite, lille Dante vaknade och jag fick ett alldeles strålande leende. Vi promenerade till centrumet där dom bor, S hade lite ärenden. Sen hem igen. Vi åt en jättegod pasta med oxfilé och god sås. På lördagen, på min födelsedag hade vi bestämt att vi skulle skypa med J i Japan. Det var såklart roligt, det var första gången han fick se Dante live! Jag hade innan dess varit och hämtat en tårta jag beställt. Efter vi skypat klart åkte vi till Ulriksdal. Dom har fantastiskt fina blommor och inredning så det var ju rena himmelriket för mig. Vi promenerade till slottet där och där var en jättefin höstmarknad, lite gammaldags känsla och hästar var där också. Men det var isiga vindar så vi åkte vidare sen mot Mall of Scandinavia och åt där. Jag har ju aldrig varit där, det var väldigt stort och fint. Vi åt god italiensk lunch. Sen hem och fika på tårta och jag fick ett par jättefina ballerinaskor i skinn i födelsedagspresent. Ljusbeiga med en stor rosett, verkligen fina. Sen åt vi supergoda tacos gjort på högrev. Lilla S är en förträfflig kock. På söndagen tog jag mig in på stan och flanerade lite innan jag tog tåget hem. Det är så roligt att gå och titta på vackra kläder och inredning, jag njuter för fullt även om jag inte handlar något. Jag köpte en halsduk och en kruka till en jättefin cyklamen jag köpte på Ulriksdal. Så var denna helgen slut. Höjdpunkten var såklart att få träffa Dante och vilket litet solsken han är! Så många leenden jag fått. Varje gång han sovit en stund så fanns jag ju kvar!! Han är så otroligt söt så man kan knappt fatta det.
Direkt in i hetluften idag och jobba igen. Alltså det är så stressigt. Jag jobbade över en timme. Vi är så få. Visserligen är det utbildning av nya timanställda men det tar ju tid innan dom är igång. Hoppas verkligen det lättar snart för vi är nära gränsen av hur mycket man orkar.

6 comments:

znogge said...

Vilken helg! Att få rå om sitt barnbarn är bara lyx!
Kram

ime said...

Ja det har varit helt underbart!
Kram

Znooge said...

Vilken härlig helg du har haft med den lilla barnbarnet. Det ä alltid mysigt att komma upp ett bara dagar och umgås.

Kram

ime said...

Ja att få umgås med den lille är så härligt!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Du tog verkligen väl vara på din Stockholmshelg :D Massor av härliga leenden från ditt fina barnbarn och dessutom roliga utflykter. Härligt att du hade det så bra :D

ime said...

Ja det var en superhärlig helg!
Kram