Thursday, October 11, 2018

Torsdag

Jag ska försöka ha en strategi och försöka minska stressen när jag jobbar. Har varit väldigt trött och utmattad en tid. Det här är jag inte ensam om att känna, jag har nog tillhört dom som klarat mig längst från att känna så här men nu börjar jag närma mig gränsen för jag känner att jag inte mår bra. Vi har har haft alldeles för hög belastning nu i över tre månader och det ser inte ut att lätta på ett tag. Det blev inte så mycket lugnare för mig att utbilda en ny tjej för jag tycker det bästa är att dom får börja jobba på riktigt så fort som möjligt och då jobbar ju jag med och samtidigt ska jag vara ett stöd för henne. I morse tog jag ett tidigare tåg för jag tänkte äta frukost på jobbet i lugn och ro, men då kom en arbetskamrat och slog sig ner och så börjar man så klart att prata om vår situation och stressen börjar komma. En tjej som är aktiv i Vision, vårt fack, anslöt och hon sa att vi får vara beredda på att ha det så här. Det jag känner behövs är mer sammanhängande lediga dagar. Nu är jag ledig imorgon men jobbar sen helgen och är ledig först på onsdag. Nästa helg är jag ledig. Är man bara ledig en dag så hinner man inte återhämta sig. Jag känner att jag kopplar av bäst när jag får lite miljöombyte. Det räcker att ta tåget till Malmö och strosa runt lite, äta nåt gott, då återhämtar jag mig. Får nog göra sånt lite oftare. För jag behöver bryta tempot jag är i just nu. Vi får ju fler semesterdagar nu när vi fått tillsvidareanställning. Man kan ju ta ett par dagar i samband med ledig helg så det blir lite längre ledighet.

4 comments:

znogge said...

Det låter verkligen inte bra med den stressen och att ni har så mycket att göra.Risken är stor att frånvaron och personalomsättningen ökar.Kanske vore det bäst att prata med ledningen och berätta hur ni känner. En dags ledighet är inte mycket att prata om utan minst två måste det vara. Hoppas det blir en bättring.

Kram

ime said...

Ledningen är fullt medvetna om det. Nu ska vi utbilda fler som ska vara timanställda. Men det tar ju tid. Ja vi hoppas alla det blir bättre.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det måste ha känts ganska nedslående när fackrepresentanten sa så. Som om hoppet om bättre dagar slogs undan. Allt verkade så bra i början och ledningen verkade ha en väldigt bra personalpolitik men det här motsäger allt det. Hur trevligt och roligt man än har på jobbet så orkar man inte hur mycket som helst. Jag kan inte ge några råd men jag önskar att ni kan få ledningen att förstå att ett bättre schema behövs.
Kram

ime said...

Jag tycker fortfarande att mitt jobb är roligt och jag tycker ledning är bra. Problemet är att vi är för få, det är många sjuka. Sen tar det tid att hitta nya och utbilda och få igång att jobba. Så dom gör sitt bästa för att lösa situationen.
Kram