Saturday, October 20, 2018

Lördag

Sitter här med mitt morgonkaffe och känner doft av hyacint. Kunde inte hålla mig utan köpte en i veckan, jag älskar hyacinter.
Mina helgplaner har ändrats, var bjuden på lunch till L, Å och S skulle också komma. Men jag fick gå till doktorn igår, jag har fått urinvägsinfektion, aj. Så himla dålig tajming eftersom jag fortfarande inte har något badrum, det går in på 3:e veckan nu. Så jag får gå ut i en kall barack på gården både för toabesök och dusch. Jag fick en akuttid hos läkare igår och har nu fått antibiotika. Känner mig inget vidare. Dessutom upptäcktes ett alldeles för högt blodtryck. Kan ha med infektionen att göra men jag måste gå dit och mäta det igen. Jag har aldrig haft högt blodtryck även om det var länge sen jag mätte det. Det är lätt att man tänker på jobbsituationen, vissa dagar har jag haft hjärtklappning och yrsel. Men det här kan också vara en tillfällighet. Nu ska jag i alla fall ta det riktigt lugnt i helgen.

6 comments:

znogge said...

Men vilken otur :-( nu får du unna dig att ta det lugnt och vila i helgen. Högt blodtryck upptäcks oftast av en slump. Husses upptäcktes när en av sköterskorna ville testa den nya mätaren innan den användes på patienterna. Sedan dess så medicinerar han. Men det kan också vara tillfälligt förhöjt och då gör vila underverk.

Kram

ime said...

Ja det blir bara vila till helgen. Läkaren var en student som nog ville göra lite extra koll på mig, sen fick han kolla av med sin chef. Men som du säger, det är ofta en slump som gör att man upptäcker högt blodtryck.
Kram

Från Glam till Damm said...

Hej Marie,
Men så träligt med både urinvägsinfektion och toa-situationen. Jösses! Jag tror du har alldeles rätt i att blodtrycket hör ihop med urinvägsinfektionen för kroppen jobbar på som den när man har en infektion i kroppen. Hoppas du mår bättre snart! Kramen, Anneli

ime said...

Hej! Ja jag hoppas blodtrycket har samband med infektionen.
Ha en underbar semester och njuuuuut!!
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Nej, så tråkigt att det skulle hända just då. Ja, naturligtvis att det alls skulle hända, men det var extra synd att helgplanerna fick ställas in. Dessutom med tvånget att använda en kall nödlösning på gården. Fy, hoppas det är mycket bättre nu. Det är ju några veckor sedan.
Kram

ime said...

Ja nu känner jag mig bättre, men det blev en penicillinkur till.
Kram