Sunday, August 20, 2017

Söndag

Känner mig bättre idag. Men jag har haft tid att både fundera och läsa min blogg vad jag skrev för några år sen. Tycker jag gjorde mer innan, det var såklart roligare när J och S bodde och pluggade i Lund, så lätt att åka ner och hälsa på. Träffade mer vänner, vi har ju varit ett gäng sen tidningstiden som träffats regelbundet, men det har tunnats ut. Blivit färre, nu har det bara varit jag, Å och I som träffats de senaste gångerna. Det är lite tråkigt när vänner försvinner. Jag är inte särskilt bra på att skaffa nya vänner heller. Jobbar man med människor och service är det ganska utmattande, det är skönt att komma hem och bara vara ensam, jag är ju lite av ensamvarg också. Sen är det dilemmat med att jobba deltid, att lönen inte räcker till att hitta på så mycket saker. Plus att de senaste två åren varit rätt kämpiga på jobbet. Båda dom två första cheferna var på ett helt annat sätt, man kände mycket mer gemenskap, jag har ju hållt kontakten med L, vår första bc. Nu är allt så konstigt, tack och lov kan jag och T diskutera det, men jag tror hon söker sig därifrån faktiskt. Jag är glad att jag har resan i oktober att se fram emot. Att få längta och komma ifrån allting i två veckor.

4 comments:

znogge said...

När man känner så är det gott att ha en resa att se fram emot. Det är inte så lätt att skaffa nya vänner när man är lite äldre. Många har liksom ett befäst umgänge redan...

Kram och ha en bra kväll!

ime said...

Jo det är så. Är man sen singel så är man inte heller intressant att hänga med, många par måste göra allting ihop. Men det är lite mitt eget fel, jag har dragit mig undan ibland.
Kram och detsamma till dig

Ingrid said...

Du har några vänner kvar och kanske är det de bästa som finns kvar nu. Det är bättre med kvalitet än kvantitet och det gäller inte minst vänner.
Jag har inte heller många vänner sedan jag flyttade hit. Det beror mycket på min sjuksituation men kanske kommer jag att vara nöjd med de få väldigt bra vänner jag har här även när jag mår bättre. Men jag kommer nog att aktivera mig mer, kanske blir det någon kvällskurs. Om du orkar så kanske det kan vara något för dig också :-)
Kram

ime said...

Jag håller helt med dig. Jag har hellre få riktiga vänner. Jag har också funderat på kvällskurs, skulle vilja lära mig yoga men jag jobbar ju alltid sent och har inget schema som gör att jag är ledig samma kvällar tyvärr.
Kram